Local Hero: dope Donnie

16 mei 2017
Zijn nieuwe album is op komst en afgelopen week dropte hij de tweede single van dit album ‘180 Linkerbaan’. Reden genoeg om Donnie de Local Hero van deze week te maken.
Donnie, ook wel Donald Scloszkie, heeft een Zweedse vader en Nederlandse moeder. Toch is door zijn Amsterdamse tongval al snel duidelijk waar hij is opgegroeid en daar is hij trots op ook. Donnie is al langere tijd bezig met muziek, zo werkte hij vóór zijn carrière als rapper Donnie, samen met Lange Frans onder de artiestennaam Young Kermit. In 2014 weet hij via Vjèze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig, als artiest Donnie, een contract binnen te slepen bij platenlabel Magnetron Music.
Al snel volgde zijn eerste EP ‘Leipie Van Het Plein’ waarop ook twee collabs te vinden zijn met Vjèze Fur. Een jaar later komt hij dan met zijn eerste officiële album ‘Mannelogie’ waar tracks als ‘Lak Op Mijn Lanvin’ en ‘Was Mijn Handen In Grey Goose’ te beluisteren zijn. Donnie rapt op deep electric funk beats vooral over onderwerpen als drank, drugs en merkkleding maar zegt zelf dat het allemaal metaforen zijn. Zo gaat ‘Lak Op Mijn Lanvin’ niet echt over de schoenen maar verwijst het naar een ingewikkelde relatie waarbij het kostbare deel (de lak punt van de schoen) beschadigd raakt en dit niet meer ongedaan te maken is.
Na ‘Mannelogie’ komt Donnie met zijn EP ‘Loei Ordinair’ waarop hij samenwerkt met SBMG, Jonna Fraser en Willie Wartaal. Op deze plaat staat ook de track ‘Mentaal’, die een eerbetoon is aan darter Raymond van Barneveld, of zoals Donnie hem ook wel noemt Raya van Mattaveld. Donnie is al jarenlang fan van de darter en vond dat hij wel weer een push richting de spotlights verdiende.
Donnie zou Donnie niet zijn als hij niet lekker deed waar hij zin in heeft. Daarom besloot hij een unieke samenwerking aan te gaan met zijn jeugdheld Raymond van Barneveld op de track ‘180 Linkerbaan’, die afgelopen week de wereld in werd geslingerd. Deze track is meteen ook de tweede van zijn nieuwste album dat op 2 juni wordt verwacht!
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 27

news

VMA’s 2020: 30 augustus op MTV

news

MTV News Recap: Week 26

news

Terug op MTV: MTV Cribs, Made, Pimp My Ride en andere classics

news

MTV News Recap: Week 25

news

PERSONALITY TEST: Welke EOTBDD-ex ben jij?

news

MTV News Recap: Week 24

news

PERSONALITY TEST: Welke EOTBDD-single ben jij?

news