Eerste namen MTV Music week bekend

12 september 2013
MTV onthult vandaag de eerste namen in de line-up van Ziggo presents MTV Music Week. Op het programma staan Kensington, Nielson, Trentemøller, Quadron, Kids in Glass Houses, White Lies en comedian Russell Brand. Nederland, en in het bijzonder Amsterdam, is van 6 tot en met 9 november de muzikale hotspot van Europa. Met verschillende optredens van nationale en internationale artiesten uit verschillende genres staat deze week volledig in het teken van de MTV Music Week. Duizenden muziekfans kunnen iedere dag terecht voor een onvergetelijke muziekbeleving.
Akoestische sessies
MTV zet samen met de artiesten iets uitzonderlijks neer. In de intieme setting van de Amsterdamse locatie People’s Place zullen drie grote Nederlandse artiesten een bijzondere performance geven. Nielson (6 november) en Kensington (8 november) laten een totaal ander geluid horen in een volledig akoestische sessie. Casper Starreveld van Kensington: "Na een jaar vol met grote shows en festivals is het in november tijd om het even wat rustiger aan te doen. We gaan onze songs helemaal opnieuw benaderen, in een intieme akoestische setting. MTV is een begrip in de muziekwereld, neem bijvoorbeeld de legendarische sessies van Nirvana en Alice in Chains. Needless to say, we hebben heel veel zin om er iets speciaals van te maken en zo ons beste jaar tot nu toe perfect af te sluiten!" Wie de derde performer is in deze reeks van speciale akoestische sessies, dat wordt binnenkort bekend gemaakt.
Muzikale hotspot
Naast de 2 grote nationale namen, maakt MTV tevens verschillende internationale performers bekend. De groep Kids in Glass Houses uit Zuid-Wales staat op 6 november in de Melkweg, het Deense duo Quadron treedt 8 november op in Bitterzoet en de IJslandse Emiliana Torrini staat 7 november in Paradiso. Op ditzelfde podium staat White Lies de dag erna te spelen. De uit Kopenhagen afkomstige Anders Trentemøller die onlangs zijn derde album ‘Lost’ uitbracht is op 9 november te zien in Paradiso. Maar deze eerste week van november bestaat uit meer dan alleen de grote verscheidenheid aan muzikale optredens. Niemand minder dan comedian Russell Brand staat op 9 november voor het eerst in Nederland met een eigen show op het podium van de Heineken Music Hall en MTV Music Week test op 6 november de muziekkennis over de afgelopen 30 jaar popgeschiedenis tijdens de MTV Popquiz in de Chicago Social Club.
Meer informatie is te vinden via de website http://mtvmusicweek.nl/, via deze verloopt tevens de ticketverkoop van alle optredens. Binnenkort volgt meer informatie over de line-up van MTV Music Week.

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws