iOS 11 update maakt Snapchat levensgevaarlijk..

22 september 2017
Bij het bekendmaken van de nieuwe iPhone hoort ook vaak een nieuwe Apple-systeemupdate. Afgelopen week werden de iPhone 8 en iPhone X gepresenteerd en daarbij ook meteen iOS 11 aangekondigd. De update bevat allerlei nieuwe leuke mogelijkheden. Super leuk, toch?! Hmmm, niet iedereen zal blij zijn met deze update; één van de nieuwe features is 'screen recording'..
Precies, dat houdt in dat je naast het maken van screenshots nu ook je scherm als het ware kan 'opnemen'. Heel leuk voor bijvoorbeeld het maken van YouTube-tutorials over hoe jij bepaalde apps gebruikt of je foto's gebruik maar een stuk minder chill voor Snapchat-gebruikers..
Iedereen gebruikt Snapchat voor het sturen van lelijke selfies, gekke filmpjes en sommige onder ons ook voor het versturen van pikante kiekjes. Je hoefde je daarover tot nu toe nooit druk te maken want de app wiste vanzelf alles toch weer na een bepaalde tijd. Die pret is nu met de iOS 11 update dus compleet voorbij; je kan zonder dat iemand het door heeft of een 'Snapchat-melding' krijgt, alles opnemen en opslaan. Levensgevaarlijk dus voor fanatieke Snapchatters.
Snapchat zelf is uiteraard niet blij met deze update en zegt keihard te werken aan een update waarbij je een melding krijgt wanneer iemand aan screen recording doet bij één van je Snaps, net zoals bij een screenshot.
Wees voorlopig dus extra voorzichtig met hetgeen wat je stuurt!
categorie: