Ruby Rose wordt Batwoman!

Ja, je leest het goed! Eén van onze favoriete MTV EMA-presenters ooit, vroeger zelfs presentatrice voor MTV Australia, gaat een superheld spelen. De Australische Ruby Rose zal namelijk in een CW-serie te zien zijn in de rol van de openlijke lesbische Batwoman. Het Amerikaanse tv-netwerk The CW zendt al meerdere superheldenseries uit, zoals Arrow, The Flash en Supergirl. Ruby, onder andere natuurlijk bekend van haar rol in Orange Is the New Black, zal in een cross-over aflevering te zien zijn als de superheld.

Ruby, die zelf lesbisch is en zich identificeert als 'gender fluid', schreef op Instagram: "Deze serie had ik heel graag gezien toen ik nog een jong lid van de LHBT-gemeenschap was, me alleen en anders voelde en me niet vertegenwoordigd voelde op televisie."

Naast het verschijnen in een cross-over-aflevering is ook nog een eigen serie rond Batwoman in de maak. Wanneer en óf die serie uitkomt is nog onzeker, maar wij zien het in ieder geval helemaal zitten!

In december van dit jaar zal Ruby voor het eerst op de Amerikaanse tv te zien zijn als Batwoman. Wie móet dit nog meer weten?!