Dit zijn de genomineerden voor de MTV EMA Best Dutch Act!

27 september 2016
De MTV EMA 2016 zijn op 6 november in Rotterdam en we kunnen eindelijk bekendmaken wie de vijf genomineerden van eigen bodem zijn! De genomineerden van de MTV EMA Best Dutch Act zijn...
Ronnie Flex
Ronnie Flex is een 24 jarige rapper/producer. Hij heeft aan de popacademie in Rotterdam gestudeerd, heeft deze niet afgemaakt maar in plaats daarvan zijn eigen succes gecreëerd. In 2011 werd Ronnie gevraagd om een beat te maken voor het nummer ‘Zweef’ van Gers Pardoel. In 2012 won hij een State Award voor ‘Rookie Of The Year’, bereikte hij de finale van de ‘Grote Prijs van Nederland’ en tekende hij bij Top Notch. In twee jaar daarna releasde hij 3 EP’s en zijn eerste album. Zijn succes groeide nog meer toen hij verscheen op ‘New Wave’, een album gemaakt door verschillende Nederlandse rappers en producers. Hierop stonden o.a. zijn hits ‘Zeg Dat Niet’ en ‘Drank & Drugs’ die hij samen met Lil’ Kleine maakte en het werd het meest gestreamde album op Spotify in Nederland van 2015.
In 2016 heeft Ronnie veel samengewerkt en eigen muziek uitgebracht. ‘1,2,3’ stond op nummer 3 en ze hebben een Duitse versie van ‘Drank & Drugs’ gemaakt. Ook vroeg Ahoy hem of hij daar zijn eigen show wilde verzorgen.
Fun Fact: Ronnie werd in 2015 uitgeroepen tot best geklede man door Esquire
Waarom MTV Ronnie Flex geweldig vindt: Zijn muziek is altijd tof én hij heeft stijl, we love Ronnie!
Is Ronnie Flex jouw favoriet? Stem nu op mtvema.com!

Wij Zijn Altijd

Douwe Bob
Douwe Bob is een 23-jarige singer-songwriter uit Amsterdam. Douwe is bekend geworden nadat hij in 2012 de eerste editie van De Beste Singer/Songwriter van Nederland heeft gewonnen. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer ’Slow Down’. In mei 2016 bracht Douwe zijn derde album ’Fool Bar’ uit, waar onder andere de hit-single ’Slow Down’ opstaat. Het is een typisch Douwe Bob-album geworden, met een knipoog naar de jaren ’60 en ’70.
Douwe is naast het maken van muziek ook bezig met het plan om binnenkort een bar in Amsterdam te openen. Deze zal ook Fool Bar gaan heten en gaat volgens hem de looks van een ’fifties diner’ krijgen. Fun!
Fun Fact: Douwe Bob heeft een bar met de naam ‘Fool Bar’ in zijn eigen huis!
Waarom MTV Douwe Bob geweldig vindt: Met zijn charmes laat Douwe Bob iedereen voor hem en zijn muziek vallen.
Is Douwe Bob jouw favoriet? Stem nu op mtvema.com!

Slow Down

Sam Feldt
Sam Feldt is een 23-jarige DJ en producer. Hij begon zijn carrière vooral met het produceren van remixen voor andere artiesten. In 2013 begon hij met het maken van zijn eigen muziek. Binnen een jaar had hij een contract bij Spinnin’ Records en in 2015 brak hij door met zijn track ‘Show Me Love’. Het nummer werd een grote hit in Nederland, Engeland en vele andere landen. Sindsdien heeft Sam nog meer muziek uitgebracht en op de grootste festival gestaan waaronder Tomorrowland, Coachella en Mysteryland. Zijn meest recente single ‘Summer On You’ bestormt de hitlijsten wereldwijd! Deze zomer heeft Sam opgetreden op festivals over de hele wereld zoals Tomorrowland, Coachella en Mysteryland. Op dit moment is hij aan het touren door de USA samen met Bakermat.
Fun Fact: Vorig jaar heeft hij opgetreden op de MTV EMA pre-party waar de award voor Best Dutch Act werd uitgereikt. Dit jaar is hij zelf één van de genomineerden!
Waarom MTV hem geweldig vindt: Opgegroeid in een klein dorpje in Nederland maar inmiddels bekend over de hele wereld met zijn supercatchy deephouse tracks en nog steeds is hij heel down to earth.
Is Sam Feldt jouw favoriet? Stem nu op mtvema.com!

Summer On You

Broederliefde
Deze Rotterdamse vriendengroep groeide uit tot een van de meest bekende hip-hop acts van dit moment in Nederland. Broederliefde is begonnen als een hechte vriendengroep. De jongens zijn allemaal opgegroeit in de buurt Spangen in Rotterdam. Ze werden vrienden, voetbalden veel samen en noemde zichzelf ’Broederliefde’. Toen ze begonnen muziek te maken was dit vooral nog voor de lol maar na hun eerste succes zijn ze er vol voor gegaan. Uiteindelijk tekenden ze in 2014 bij hiphoplabel Top Notch. Hun laatste EP Hard Work Pays Off 2 staat momenteel hoog in de Nederlandse album chart, de jongens treden veel op en zijn momenteel op club tour door Nederland.
Fun Fact: Ze hebben nog geen album uitgebracht (alleen EP’s). De boys vinden dat ze zich muzikaal nog verder kunnen ontwikkelen, voor ze hun echte eerste album uitbrengen.
Waarom MTV ze geweldig vindt: Omdat deze gasten elk feestje aan de gang krijgen en iedereen laten dansen met hun catchy hip hop tracks.
Is Broederliefde jouw favoriet? Stem nu op mtvema.com!

Mi No Lob

Julian Jordan
Julian Jordan is een jonge, getalenteerde DJ/Producer uit Apeldoorn. Hij is sinds 2011 bezig met het maken van zijn eigen muziek en heeft sinds die tijd al veel goede tracks uitgebracht. Julian Jordan is 20 jaar. Hij is DJ/producer en ging naar de Herman Brood Academie samen met Martin Garrix. Hij is in 2011 begonnen met draaien en in 2012 heeft hij getekend bij Spinnin’ Records. In datzelfde jaar releasde hij de track ‘BFAM’ met Martin Garrix, die het heel goed deed. Begin 2015 bracht hij het nummer ‘Rage’ uit, in samenwerking met Firebeatz en Sander van Doorn (deze track bereikte nummer 8 in de Beatport top 100). Eind 2015 ging hij weg bij Spinnin’ Records en tekende hij bij Hardwell’s label, Revealed Recordings. Hij is momenteel bezig met het opzetten van zijn eigen ‘event concept’ Play On waarbij hij een bredere experience wil creëren rond zijn muziek.
Fun Fact: Julian stond dit jaar al voor de tweede keer op het bekendste EDM festival in de wereld: Tomorrowland!
Waarom MTV hem geweldig vindt: Julian heeft een fan base die bestaat uit een hele gevarieerde groep: iedereen houdt van hem, van jong tot oud!
Is Julian Jordan jouw favoriet? Stem nu op mtvema.com!

laatste nieuws

Download de gratis MTV Play-app!

Nieuws

Hier is ‘ie dan; de Crocs x Balenciaga collab..

Nieuws

5 dingen die ELKE aflevering gebeurden in My Super Sweet 16

Nieuws

Single AF tijdens de kerst? Deze chatbot vertelt je wat jij FOUT doet!

Nieuws

Famke Louise dropt nieuwe MV voor ‘VROOM’ ft. Bokoesam, check ‘m HIER!

Nieuws

Eindelijk: het homohuwelijk is officieel goedgekeurd in Australië!

Nieuws

MTV Push: Grace VanderWaal

Muziek

Casey Johnson noemt Farrah Abraham een heks nadat ze hem geblockt heeft op Twitter...

Series