MTV EMA 2018: Dit zijn de local nominees voor Best Dutch Act

4 oktober 2018
De genomineerden van de MTV EMA Best Dutch Act-award zijn bekend! Dit jaar strijden Ronnie Flex, Maan, Jack $hirak, Naaz en Bizzey voor de felbegeerde award die we jaarlijks uitreiken aan de meest succesvolle artiest van dit moment. 

Ze hebben jouw hulp heel hard nodig om deze award binnen te slepen, dus zorg dat je op jouw favoriet stemt via mtvema.com. De winnaar wordt op maandag 29 oktober bekend gemaakt tijdens de MTV EMA Pre-Party in Het Sieraad, Amsterdam. Wil je live zien wie de Best Dutch Act van 2018 wordt? Klik hier om kans te maken op tickets voor dit exclusieve event. 

Meer weten over de behaalde successen van onze genomineerden van dit jaar? Check hieronder hun uitgebreide bio's om nog meer over ze te weten te komen!
Ronnie Flex
Ronnie Flex is al vanaf zijn dertiende bezig met het maken van muziek, hij begon ooit met het produceren van beats maar begon al snel met rappen. In 2013 brak hij door bij het grote publiek met zijn single 'Zusje'. Onderhand wil iedereen met hem samenwerken en wordt ongeveer alles wat hij aanraakt goud. Zijn tweede album Rémi album debuteerde (ondanks dat de release niet was aangekondigd) op nummer 1 in de albumchart. In 2018 is Ronnie flink bezig geweest met collabs. Zijn samenwerking met Famke Louise op de track 'Fan' werd op de releasedag al beloond met meer dan 1 miljoen streams.

Fun fact: Ronnie Flex zit bij het management van Ali B, dus als je het zo bekijkt is Ali B eigenlijk Ronnie's manager…
Maan
Maan werd bekend toen ze op 18-jarige leeftijd The Voice Of Holland 2016 won. De zangeres is geboren in Bergen en woont onderhand in Amsterdam. Haar debuutalbum 'AM/PM' kwam in 2017 uit en sindsdien heeft ze niet stil gezeten. Vier van Maan's tracks stonden al in de Top-40 en haar collab met Ronnie Flex 'Blijf Bij Mij' werd zelfs dubbel platina. Naast Ronnie Flex, heeft Maan ook succesvolle collabs gedaan met Sevn Alias en Jonna Fraser.Maan heeft dit jaar twee clubtours gedaan en is in februari 2019 terug voor nog een tour, deze keer met een nieuw album!

Fun fact: Maan is bezig met haar tweede album, die helemaal Nederlandstalig gaat worden.
Jack $hirak
Jack $hirak is één van de populairste producers van het moment. De producer uit Cappelle aan de IJssel is het brein achter veel van de allergrootste hits van het afgelopen jaar. $hirak produceerde tot nu toe acht nummer 1-hits, waaronder 'Drank & Drugs', en heeft verder meer dan 50 hitnoteringen. Ook produceerde hij een groot deel van het album New Wave, het album wat in Nederland in 2015 het meest gestreamde album Spotify was, de Popprijs én een Edison kreeg. In 2016 en 2017 produceerde hij de meest gestreamde tracks van dat jaar: 'Jungle' van Broederliefde en 'Krantenwijk' van Lil' Kleine. Naast zijn succes als producer is $hirak sinds dit jaar ook nog eens keihard bezig om de wereld te veroveren als solo-artiest.
 
Fun fact: Zijn naam verwijst naar een drill-muziekstijl uit Chicago, Chirac.
Naaz
Zangeres/producer/songwriter Naaz is hard bezig om Nederland (en de rest van de wereld) te veroveren. De Rotterdamse met Koerdische roots stond in 2014 in de finale van Holland's Got talent, toen was het even wat rustiger maar zette ze zichzelf in 2017 voorgoed op de kaart met haar singles 'Words' en 'Up To Something'. Ze noemt haar muziekstijl "Quirkpop", ergens minimalistische muziek die zonder hulp van ingewikkelde technologie is geproduceerd met geluiden uit de omgeving en de natuur. Ondertussen heeft ze haar eerste EP Bits Of Naaz gereleased, vijf prachtige video's uitgebracht, twee Edisons gewonnen én twee 3FM Awards op zak.

Fun fact: Naaz schrijft al liedjes sinds ze 6 is.
Bizzey
Hij maakt tracks sinds 2006, begon zijn carrière als onderdeel van Yellow Claw en is in 2016 solo gegaan. De Amersfoortse Bizzey heeft ondertussen veel hits op zijn naam staan en deed collabs met onder andere Hardwell, Ronnie Flex en Kraantje Pappie. Bizzey's unieke sound is een mix van hip hop, r&b en dancehall en is vooral mega dansbaar. De video van zijn track 'Traag' featuring Jozo & Kraantje Pappie (prod. Ramiks & Bizzey) is meer dan 102 miljoen keer bekeken op Youtube! Zijn debuutalbum 'november' kwam dit jaar uit en de single 'Ja!' werd gelijk een nummer 1-hit.

Fun fact: Bizzey is zijn eigen management gestart en is onder andere de manager van Famke Louise.
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Edison Pop 2019: dit heb je gemist

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news

Album alert: Ariana Grande’s ‘Thank U, Next’ is uit

news

Super Bowl 2019: de highlights van de halftime show

news

MTV Push februari 2019: leer H.E.R. beter kennen!

news

We hebben nieuws over Je Moeder

news