Amsterdam Open Air | Line-up

13 maart 2014
Amsterdam Open Air keert terug naar het Gaasperpark Amsterdam! Na drie onvergetelijke en zonovergoten edities, geniet je in het weekend van 7 en 8 juni van een uitgebreide muzikale, culinaire en culturele programmering. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om te overnachten op de camping. Amsterdam Open Air vindt dit jaar plaats tijdens het Pinksterweekend, en dat is goed nieuws want dat betekent: maandag vrij! Vandaag presenteert Amsterdam Open Air weer een ijzersterke line-up, die het Amsterdamse nachtleven weergeeft.
Met dit jaar vijf grote, vier intiemere stages en een chill-eiland, biedt het festival genoeg entertainment voor liefhebbers van house, tech house, deep house, techno, disco, hiphop en electro. Talenten en gevestigde acts uit al deze genres slaan twee dagen lang de handen ineen en nemen de bezoekers mee op een groots avontuur door het Amsterdamse nachtleven. De stages worden dit jaar ingevuld door FORMAT, GirlsLoveDJs, Apenkooi, STRAF_WERK, WEITER, PLAK, Jongens vd Wereld, PaardenKracht, Super Social, SFFRMKRS, Tomorrow Is Now Kid en BAWS. En ons eigen Open Air by MTV stage!
Open Air by MTV heeft een zeer gevarieerd programma te bieden met namen als Tensnake, Maribou State, Bakermat, Skip & Die en Dio op de zaterdag. Op zondag pakken we nog eens even extra uit met optredens van Hudson Mohawke, een DJset van Bonobo, Four Tet en van Nederlandse bodem Dekmantel Soundsystem, Job Jobse en Elias Mazian. FORMAT leidt het weekend vol plankgas in op de zaterdag met namen als Matador, Ambivalent en Steve Rachmad. FORMAT-peetvader Juan Sanchez zelf duikt op zowel zaterdag als zondag achter de decks. Op zondag zijn onder andere Planetary Assault Systems, Oscar Mulero en DVS1 present.
De stage op de prachtige plek in de rozentuin in het Gaasperpark wordt dit jaar gedeeld door Apenkooi op zaterdag en Jongens van de Wereld op zondag. Techhouse liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de rondtrekkende feestkaravaan Apenkooi met namen als Sneak, Butch, Jordan Peak en William Kouam Djoko. Bij nieuwkomer Jongens van de Wereld gaat het los met namen als KiNK, Ben Pearce, Deetron en uiteraard mag Tom Trago niet in dit lijstje ontbreken, die dit jaar voor de vierde keer terug keert in het Gaasperpark. GirlsLoveDJs levert dit jaar genoeg DJ’s aan om een schip te doen zinken, waaronder MTV's Artist to Watch Martin Garrix, The Jillionaire & Walshy Fire (Major Lazer), Oliver Heldens, Tchami, Flexican & MC Sef, Yellow Claw en opkomend talent Mr. Belt & Wezol.
Deephouse is ook weer volop vertegenwoordigd op Amsterdam Open Air. Dit jaar verwelkomen wij zaterdag voor het eerst Olivier Weiter met zijn eigen stage WEITER, en heeft hij grote namen als Agoria, Mind Against en Tennis weten te strikken. Na het succes van vorig jaar is Straf_Werk natuurlijk weer terug op de zondag en slaat keihard toe met namen als Adana Twins, Amine Edge & DANCE, Rampa & Re.You en Tapesh.
Op de kleinere stages wordt de muzikale beleving compleet gemaakt. PLAK is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma en levert de muzikale diensten op zaterdag op de intieme plek aan de waterkant. Op zondag zal Tomorrow is Now, Kid! hier de dienst uitmaken. Hiphopliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de stages van BAWS en SFFRMKRS, en nieuwkomers PaardenKracht en Super Social maken het feest compleet.
Uiteraard keert Amsterdam Open Air ook dit jaar terug op haar plekje op het voormalige Floriade terrein. De omgeving van het Gaasperpark biedt met haar prachtige groene landschap alle speelruimte voor een betoverende festivalervaring. Bovendien is het terrein prima bereikbaar want het ligt naast het eindstation van metrolijn 53. Easy!
Amsterdam Open Air biedt de bezoeker ook dit jaar weer de mogelijkheid om het hele weekend te overnachten op de Gaasper Camping. Door het enorme succes van afgelopen jaar, is het nachtprogramma uitgebreid en zal er naast de vrijdagavond en zaterdagavond nu ook op zondagavond een nacht vol muzikaal vertier geprogrammeerd worden. Zo is natuurlijk de Silent Disco, de grote hit van vorig jaar, er weer bij en wordt de Music Lounge uitgebreid.
Kortom, Amsterdam Open Air The Weekender is één grote smeltkroes van ideeën en visies die op dit moment kenmerkend zijn voor het Amsterdamse uitgaansleven.
De kaartverkoop is gestart. Bezoekers kunnen een weekendticket voor €69,50 kopen, een campingticket voor €99,50 en een dagticket kost €44,50. Tickets koop je via AmsterdamOpenAir.nl De camping is open vanaf vrijdag 6 juni 12.00 uur tot maandag 9 juni 12.00 uur.
Houd zeker MTV.nl in de gaten voor een vette winactie om tickets te winnen voor Amsterdam Open Air 2014!

laatste nieuws

Farrah Abraham eist ‘vajazzle kit’ van de organisatie voor een kinky kerstfeestje

Nieuws

Hier is ‘ie dan; de Crocs x Balenciaga collab..

Nieuws

5 dingen die ELKE aflevering gebeurden in My Super Sweet 16

Nieuws

Single AF tijdens de kerst? Deze chatbot vertelt je wat jij FOUT doet!

Nieuws

Famke Louise dropt nieuwe MV voor ‘VROOM’ ft. Bokoesam, check ‘m HIER!

Nieuws

Eindelijk: het homohuwelijk is officieel goedgekeurd in Australië!

Nieuws

MTV Push: Grace VanderWaal

Muziek

Casey Johnson noemt Farrah Abraham een heks nadat ze hem geblockt heeft op Twitter...

Series