Bizzey, Ronnie Flex en Roxeanne Hazes morgen GRATIS live te zien!

4 mei 2018
Waar ben jij op 5 mei? Want 5 mei draait natuurlijk om maar één ding: vrijheid! En zeg nou zelf, waar kun je nou beter je vrijheid vieren dan op een festival? Dat dacht het Nationaal Comité 4 & 5 mei ook, want in maar liefst 14 steden zal er op deze dag een feestje gevierd worden met meer dan 200 artiesten. En het beste van dit verhaal; het is GRATIS! Extra geld voor wat verfrissende drankjes dus. Hey ho, let's go! Al sinds 1991 worden er, door het Nationaal Comité, ieder jaar 3 nieuwe artiesten benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. Benieuwd wie deze ambassadeurs dit jaar zijn en wat ze precies moeten doen? Lees dan vooral even verder!

De gekozen ambassadeurs hebben verschillende taken. De artiesten geven op 5 mei maar liefst 14(!) optredens. Nu vraag je je vast af hoe dit in 24 uur tijd mogelijk is. Het antwoord is heel simpel: ze worden vervoerd in helikopters! Dit zorgt vast voor heel wat stress, maar het is tot nu toe nog elk jaar gelukt! Daarnaast hebben ze ook de taak om het volk een boodschap mee te geven. Elke artiest zal zich richten op een ander onderwerp. Zo worden bijvoorbeeld onderwerpen als de vluchtelingencrisis & de vrijheid van meningsuiting behandeld. Voorgaande jaren hebben onder andere Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig & Douwe Bob deze taak op zich genomen.
 
Dit jaar is het de beurt aan Ronnie Flex, Fedde Le Grand & MY BABY! Ronnie Flex over zijn rol als ambassadeur: "Voor de Tweede Wereldoorlog heb ik mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb er veel over gelezen en veel films over gezien. Het voelt voor mij dan ook logisch om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn".

Benieuwd wie er nog meer allemaal gaat spelen? Check dan even het programma op https://www.bevrijdingsfestivals.nl/programma/. Hieronder alvast een paar artiesten die je volgens ons echt niet mag missen!

Chef'Special:
Overijssel
Friesland
 
Kraantje Pappie:
Gelderland
Overijssel
 
Bizzey:
Haarlem
 
Roxeanne Hazes:
Utrecht
 
Nielson:
Gelderland
 
Josylvio:
Den Haag
Groningen
Overijssel

Douwe Bob:
Flevoland
 
Have fun! 

Ronnie Flex - Niemand

Kraantje Pappie - De Manier

Chef'Special - Amigo

categorie:

laatste nieuws

MTV Push augustus 2020: Leer YUNGBLUD beter kennen

news

MTV News Recap: Week 31

news

VMA’s 2020: Dit zijn alle genomineerden

news

MTV News Recap: Week 30

news

MTV News Recap: Week 29

news

MTV News Recap: Week 28

news

MTV News Recap: Week 27

news

MTV Push juli 2020: Leer Tate McRae beter kennen

news