De vluchtelingencrisis: wat kun jij doen om te helpen?

9 september 2015
We zien er steeds meer over op televisie en in kranten: mensen die vanuit landen als Syrië en Afghanistan vluchten omdat zij daar niet meer veilig zijn. De Europese landen hebben afgesproken 32.000 vluchtelingen extra op te vangen, maar de vluchtelingenstroom is helaas veel groter dan dat.
Als jij jij je familie, vrienden en je huis kwijt was geraakt, zou je het ook fijn vinden dat iemand je helpt. Lees onderstaande dus goed door, want ook jij kunt je steentje bijdragen aan het verbeteren van iemands toekomst die zojuist alles is verloren.
Wat houdt de vluchtelingencrisis in?
Sinds de Tweede Wereldoorlog is het aantal vluchtelingen niet zó groot geweest als op dit moment. Tot nu toe, in 2015, hebben meer dan 350.000 mensen de oversteek door het Middellandse Zeegebied gemaakt. Dat is nu al 25% meer dan over heel 2014. In Italië zijn zelfs 7.600 kinderen zonder ouders of andere verwanten aangekomen.
Hele families besluiten de onveilige overtocht te maken omdat zij in hun eigen land gevaar lopen. Er zijn daar zulke heftige conflicten dat de bootreis, die vaak dodelijk afloopt, een minder gevaarlijk optie is dan blijven. Het dodental staat inmiddels op 2.500, en counting.
Eenmaal aangekomen zijn de mensen niet zeker van hulp. Vaak hebben de landen waar zij aankomen niet genoeg plek en geld om alle vluchtelingen te huizen. Duitsland heeft aangegeven dat zij meer vluchtelingen op zal nemen dan afgesproken met de andere EU landen en dat kunnen wij ook bewerkstelligen als we druk zetten op onze leiders.
Wat kan jij concreet doen om te helpen?
Het probleem is gigantisch en er is geen simpele oplossing, maar alle kleine beetjes helpen en dat is precies waar jij nodig bent: doneer aan Stichting Vluchteling via vluchteling.nl. Al het geld gaat rechtstreeks naar de stichting die de vluchtelingen voorzien van hulp en ondersteuning.
Kijk ook eens op de website ikwilietsdoenvooreenvluchteling.nl als je meer voor hen wilt betekenen dan alleen geld. Je vindt er allerlei tastbare projecten en alternatieve mogelijkheden voor donatie.

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws