MTV Push maart 2018: leer Jessie Reyez beter kennen!

2 maart 2018
Jessie Reyez is geboren in Toronto, Canada en met Colombiaanse immigranten als ouders is Jessie's verhaal er een die voortdurend werelden samenbrengt. Al vanaf dat Jessie Reyes een jong meisje was werd ze voor het eerst geïntroduceerd aan een gitaar door haar vader. Al snel werd ze onafscheidelijk met het instrument.
 
Rechtstreeks na de middelbare school wilde Jessie haar passie voor muziek nastreven door het vinden van connecties die haar wilde helpen met haar muziek, terwijl ze nog in Toronto woonde. In 2012 maakte Jessie's familie een langverwachte verhuizing naar Zuid-Florida. Reyes bleef proberen connecties te maken en door te breken in de muziekindustrie, maar vond het nog moeilijker buiten haar eigen stad. Daarom nam ze de DIY (Do It Yourself) aanpak; ze filmde zelf haar eigen video's met een vriend, leerde hoe ze zelf video's kon bewerken en nam haar muziek zelf op in haar slaapkamer. Na het krijgen van wat aandacht via haar online werk in 2014, keerde Jessie terug naar Toronto toen ze daar werd toegelaten tot 'The Remix Project's Acadamy of Recording Arts'; een internationaal bekroonde 'artiesten broedmachine'. Doormiddel van Remix werd ze verbonden met verschillende creatieven die haar zouden helpen met de volgende fase van haar reis te realiseren.
 
Nadat ze eind van dat jaar was afgestudeerd begon Jessie deel te nemen aan verschillende kampen waar ze zou leren hoe ze liedjes moest schrijven. Hier leerde ze ook diverse talenten, zoals King Louie, Chance the Rapper, Calvin Harris & Tim Suby, van over de hele wereld kennen. In eind 2016 was "Figures", het gewelddadige heartbreak lied, het eerste nummer van haar debuut EP "Kiddo". In première gebracht door Zane Lowe en aangemoedigd door Elton John op Beats1 Radio, sprak het liedje veel mensen over de hele wereld aan. Hierdoor kreeg het veel aandacht van meerdere labels en werd het miljoenen keer afgespeeld op verschillende kanalen en platformen.
 
Geinspireerd door een aantal van haar meest emotionele ervaringen werd de EP een vertaling van Jessie's leven. Wanneer haar wordt gevraagd binnen welk genre ze zichzelf vindt passen reageert ze vaak: "Quentin Tarantino".
 
We zijn heel enthousiast om Jessie Reyes als onze MTV Push-act voor maart te hebben. Stay tuned voor exclusieve video's die de hele maand zullen verschijnen!
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

Zeven bizarre details in 'thank u, next' van Ariana Grande

news

Easter eggs in de video van Mark Ronson en Miley Cyrus: Nothing Breaks Like a Heart, die je waarschijnlijk gemist hebt

news

Ook in 2018 domineert Nederlandse hip hop in de toplijst van Spotify

news

De leukste koosnaampjes van celebrity-koppels

news

Huwelijksproblemen in Teen Mom: Catelynn en Tyler nemen een break

news

Teaser: Miley Cyrus kondigt nieuwe muziek aan

news

Black Friday: Hier scoor je vandaag de beste deals

news