MTV EMA 2014: de nominaties!

De grote kanshebbers
Game on! De genomineerden voor de EMA 2014 zijn binnen en er is hevige concurrentie. Katy Perry, die onze awardshow twee keer presenteerde en 4 prijzen won, staat aan kop met 7 nominaties… Maar Ariana Grande loopt maar 1 nominatie op haar achter. Het is Ariana’s eerste keer dat ze genomineerd wordt maar ze is zeker geen vreemde bij de EMA – ze was in 2013 de backstage host in Amsterdam. De twee popdiva’s zijn goed bevriend geraakt tijdens dit evenement… dus ze kunnen vast wel tegen vriendelijke concurrentie!
Andere artiesten die meerdere keren genomineerd zijn: doorbrekende Australiërs 5 Seconds of Summer en Iggy Azalea, ‘Happy’-maker Pharrell Williams, Canadese nieuwkomer Kiesza en de schattige Britten Sam Smith en One Direction. Extra opvallend zijn de drie nominaties voor de ster van eigen bodem Hardwell. Hij is genomineerd in maar liefst drie categorieën. De internationale categorieën ‘Best Electronic’ en ‘Best Worldstage’ en uiteraard ‘Best Dutch Act’. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een Nederlandse artiest in zoveel categorieën van de MTV EMA is genomineerd.
‘Biggest Fans’ Award
Via Twitter en Instagram kunnen fans stemmen op hun favoriet in de categorie ‘Biggest Fans’. Via de hashtag #EMABiggestFans gevolgd door de naam van de artiest kunnen fans op hun favoriete artiest stemmen. De hashtags zien er als volgt uit:
#EMABiggestFans1D
#EMABiggestFans5SOS
#EMABiggestFansJustinBieber
#EMABiggestFansNickiMinaj
#EMABiggestFansArianaGrande
Lokale genomineerden
Maar er is nog veel meer talent, oud en nieuw, die dit jaar in het zonnetje gezet gaan worden – check de artiestenpagina om ze te ontdekken! Naast Hardwell is ook Afrojack genomineerd in de categorie ´Best Worldstage´. Daarnaast hebben we alle genomineerden van de lokale categorieën bekend gemaakt – de eerste stap in de richting van Worldwide Act EMA. Fans hebben hun lokale genomineerden gekozen door middel van hashtags – kom erachter welke van de ‘wild card’ kanshebbers de nominatie dankzij JOU heeft gekregen!
De winnaar van de Social Wildcard is Mr. Probz! Dankzij jullie vele stemmen mag hij zich nu de vijfde genomineerde voor de Best Dutch Act noemen. Check hieronder het filmpje van Chris Brown die de megahit van Mr. Probz ´Waves´ zingt en daarmee geruchten aanwakkerd dat hij deze hit misschien wel ook uit gaat brengen!

De genomineerden voor Best Dutch Act zijn:
Hardwell
Kensington
Martin Garrix
Chef´Special
Mr. Probz
De wereld staat nu aan je vingertoppen! Je kunt dag en nacht, altijd en overal stemmen. En als je de MTV EMA app voor je iPhone download kun je zelfs reminders invoeren om te stemmen en je stemgeschiedenis onthouden om met één druk op de knop nog een keer te stemmen. Check de stempagina om alle categorieën te bekijken en begin nu met stemmen!
Check mtvema.com voor alle info!
Zondag 9 november om 21:00 uur is de uitreiking live te volgen op MTV vanuit The Hydro in Glasgow.