Queen Of Soul Aretha Franklin overleden op 76-jarige leeftijd

16 augustus 2018
Amerikaanse soulzangeres en legende Aretha Franklin is vandaag (donderdag 16 augustus) op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De zangeres is bekend van wereldhits als 'Respect', 'I Say I Little Prayer' en 'Think'.
 
Naast dat haar muziek veel indruk heeft gemaakt, ze won onder andere 18 (!!) grammy's, heeft ze ook veel muzikanten geïnspireerd.

Ariana Grande, Adele, Demi Lovato, Camila Cabello, Britney Spears, Nicole Scherzinger, Mary J. Blige, Christina Aguilera, Whitney Houston en Kelly Clarkson zijn maar een paar van de artiesten die Aretha's muziek hebben gecoverd.
 
Al tientallen jaren benoemen artiesten Aretha als hun grootste voorbeeld. Toen bekend werd dat ziek was lieten velen muzikanten hun steun al aan haar blijken. Afgelopen maandag droegen Beyoncé en Jay-Z hun optreden in Detroit aan haar op en zei Bey 'We houden van je' en bedankte Aretha voor haar prachtige muziek. DJ Khaled verzorgde het voorprogramma en nam 'Respect' op in zijn set.
 
Aretha heeft Obama drie jaar geleden een traantje laten wegpinken, staat op nummer 1 op de lijst met de allerbeste zangeressen allertijden van tijdschrift Rolling Stone en was de eerste vrouw opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame.
 
Aretha Franklin trad voor het laatst op in 2017, op een benefiet voor de Elton John aids Foundation.
categorie:

laatste nieuws

MTV FIT | Is de pit van een avocado echt zo gezond?

news

VIDEO | Fans maken zich zorgen over vriendschap Millie Bobby Brown en Drake: té close met elkaar?!

news

Chrissy Teigen's GRAPPIGSTE TWEETS ooit!

news

TEEN MOM-UPDATE: één tienermoeder VERLAAT de show en één OG is opnieuw ZWANGER!

news

VIDEO | Deze 5 Catfish-koppels kregen na de ontmaskering een relatie met elkaar

news

Ariana Grande stopt er (tijdelijk) mee

news

5 redenen waarom planten in je huis een super goed idee is

news

Ook OG Brody Jenner tekent voor terugkeer in The Hills: New Beginnings!

news