Queen Of Soul Aretha Franklin overleden op 76-jarige leeftijd

16 augustus 2018
Amerikaanse soulzangeres en legende Aretha Franklin is vandaag (donderdag 16 augustus) op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De zangeres is bekend van wereldhits als 'Respect', 'I Say I Little Prayer' en 'Think'.
 
Naast dat haar muziek veel indruk heeft gemaakt, ze won onder andere 18 (!!) grammy's, heeft ze ook veel muzikanten geïnspireerd.

Ariana Grande, Adele, Demi Lovato, Camila Cabello, Britney Spears, Nicole Scherzinger, Mary J. Blige, Christina Aguilera, Whitney Houston en Kelly Clarkson zijn maar een paar van de artiesten die Aretha's muziek hebben gecoverd.
 
Al tientallen jaren benoemen artiesten Aretha als hun grootste voorbeeld. Toen bekend werd dat ziek was lieten velen muzikanten hun steun al aan haar blijken. Afgelopen maandag droegen Beyoncé en Jay-Z hun optreden in Detroit aan haar op en zei Bey 'We houden van je' en bedankte Aretha voor haar prachtige muziek. DJ Khaled verzorgde het voorprogramma en nam 'Respect' op in zijn set.
 
Aretha heeft Obama drie jaar geleden een traantje laten wegpinken, staat op nummer 1 op de lijst met de allerbeste zangeressen allertijden van tijdschrift Rolling Stone en was de eerste vrouw opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame.
 
Aretha Franklin trad voor het laatst op in 2017, op een benefiet voor de Elton John aids Foundation.
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

Oscars 2019: Dit zijn alle genomineerden

news

Dit is hoe jij Blue Monday gaat overleven!

news

Jaimie Vaes en Koen Kardashian presenteren Just Tattoo of Us Benelux

news

10x het beste van de ‘10 year challenge’

news

Ariana Grande-update: een wel héle bijzondere tattoo en nieuwe muziek

news

Lindsay Lohan’s Beach Club: binnenkort op MTV

news

5 bruiloften die (waarschijnlijk) gaan plaatsvinden in 2019

news