SINGLE ALERT: Katy Perry is terug met een nieuwe track!

10 februari 2017
Het moment is dan eindelijk daar! Katy Perry heeft vandaag haar eerste single ‘Chained to the Rhythm’ van haar opkomende album gedropt en het is fantastisch! In een reactie op een tweet van een Katy Perry-fan die zei dat pop en politiek nog nooit zo goed heeft geklonken, zei Katy “Poplitics”? Natuurlijk heeft dit een reden. Want naast dat dit lied een geweldige pop track is, heeft het ook een subtiele ondertoon die verder gaat dan de popliedjes die we gewend zijn van Katy Perry. ‘Chained to the Rhythm’ heeft een politieke tint, maar het is op een zeer slimme manier verstopt in de tekst.
In het nummer gebruikt Katy het woord “rhythm” als een soort metafoor voor de mens die maar meeloopt met de rest, met de “rhythm” als het ware (zou dit een verwijzing kunnen zijn naar de verkiezingen in Amerika? Katy was namelijk een sterke supporter van Hillary Clinton die uiteindelijk de verkiezing had verloren van Trump). Daarnaast heeft ze het ook telkens over dat iedereen in een comfortabele bubbel leeft en daardoor de problemen niet ziet. Het is makkelijker om bijvoorbeeld de problemen in de wereld te vergeten, je roze bril op te doen en te dansen alsof er niets aan de hand is, zingt ze. Dit lied is een wake-up call voor iedereen om los te komen van deze "rhythm" en te kijken naar wat er echt aan de hand is. De lyric video (die overigens een schattig hamstertje bevat) is een perfecte weerspiegeling van de maatschappij.
Bekijk hieronder de lyric video en oordeel zelf. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de videoclip van het nummer en het aankomende album van Katy Perry die zal uitkomen in de zomer!

Rise

Roar

categorie:

laatste nieuws

FOTO: Max Verstappen heeft een nieuwe vriendin!

Nieuws

Justin Timberlake zoent bloot in nieuwe video ‘Supplies’! En er speelt ook een wereldster in..

Muziek

VIDEO: Harry Styles covert Rihanna’s Wild Thoughts

Muziek

OMG! Plannen de Jonas Brothers een reünie?!

Muziek

Teen Mom 2-ouders Briana en Javi officieel uit elkaar

Nieuws

Krijgen Charlotte, Gaz, Scotty, Vicky en Aaron een eigen spin-off?

Nieuws

Miley Cyrus en Liam Hemsworth zijn getrouwd?!

Nieuws

OMG! Kraantje Pappie en Bizzey persifleren Linda de Mol’s ‘Ik Hou Van Holland’ in nieuwe video JA!

Muziek