Sevn Alias, DJ Jazzy Jeff, Samm Henshaw en Sunnery James & Ryan Marciano maken line-up MTV Music Week Rotterdam compleet!

6 oktober 2016
Van 2 t/m 5 november verandert Rotterdam in de muzikale hotspot van Europa en we kunnen je vast vertellen dat deze week EPIC wordt! Eerder werd al bekend dat DJ Afrojack, MTV Presenter Kay Nambiar, en vlogster en DJ Monica Geuze de officiële ambassadeurs zijn van de MTV Music Week 2016. Ze gaan je online op de hoogte van alles wat er in deze epic week gebeurt, leading up naar de MTV EMA 2016 in Rotterdam! Daarnaast zal Monica haar eigen avond 'Monica Geuze & Friends' in Annabel hosten, dus dat wil je niet missen!
Twee weken geleden hebben we bekendgemaakt dat niemand minder dan Douwe Bob, Nielson, Broederliefde en Indian Askin een eigen show krijgen tijdens de MTV Music Week en dat Skepta één van de headliners zal zijn tijdens MTV presents REC. Festival! Lees hier meer over deze acts.
En alsof het nog niet genoeg was, hebben we vorige week de epic line-up aangevuld met nieuwe grote acts als Jett Rebel, Ronnie Flex, Julian Jordan, RONDÉ en Lianne La Havas. Check hier info over deze events.
Vandaag doen we er het laatste, extra grote schepje bovenop met onderstaande events:
MTV Music Week Official Opening Party
Op woensdag 2 november trappen we de MTV Music Week 2016 af in Rotterdam met de Official Opening Party in Annabel! DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano zullen als main act van de Opening Party een onvergetelijk event maken. Daarnaast zal futuristische funkband De Likt zijn opwachting maken op de Opening Party. Ook wordt deze avond de winnaar van de MTV EMA Best Dutch Act bekendgemaakt. Douwe Bob, Broederliefde, Ronnie Flex, Julian Jordan en Sam Feldt zijn genomineerd! Stem nu op nl.mtvema.com/stem Kortom: een betere start van de MTV Music Week is er niet!
Sevn Alias
Rapper Sevn Alias zal op zaterdag 5 november in NORA Rotterdam een speciale showcase hosten van zijn eigen label ‘Rotterdam Airlines’ en je zijn beste tracks laten horen! Zet ‘m alvast in je agenda!
Kay Nambiar Presents MTV Brand New Acts: RONDÉ, NAMBYAR & Secret Rendezvous
MTV Presenter en MTV Music Week Ambassadeur Kay Nambiar zal op zaterdag 5 november in Rotown Rotterdam de beste nieuwste acts volgens MTV aan je presenteren: RONDÉ, NAMBYAR en Secret Rendezvous zullen voor je klaarstaan om hun beste nummers aan je te laten horen.
Monica Geuze & Friends
MTV Music Week Ambassadeur Monica Geuze zal tijdens de MTV Music Week op donderdag 3 november haar eigen avond hebben in Annabel!
MTV Popquiz
Weet jij alles over muziek uit de 80’s en 90’s? Mooi! Want op woensdag 2 november, de eerste dag van de MTV Music Week 2016, kun je in Rotown Rotterdam meedoen aan de ultimate MTV Popquiz met heel veel fragmenten uit de jaren 80 en 90 én natuurlijk van de artiesten die genomineerd zijn voor de felbegeerde MTV EMA! Ruik je de winst? ;)
Beyond the Beat
Tijdens de MTV Music Week presenteren 45 Live, HipHopHuis en BIRD op woensdag 2 november de eerste editie van Beyond the Beat! Deze eerste editie staat helemaal in het teken van het iconische programma Yo! MTV Raps! Met een mural (graffiti), paneldiscussie (knowledge), dancebattle (b-boying), live-tribute aan de sample (dj’ing) en afterparty (mc’ing & dj’ing) wordt dit een epic hiphop-avond. Special guests zijn onder andere nineties-icoon DJ Jazzy Jeff en hiphopdanser Buddha Stretch.
Dope Boys
Bij Dope Boys kun je dansen op de meest fijne, verfrissende en vooruitstrevende clubsounds van het moment! Tijdens de MTV Music Week kun je naar dit feest in WORM op vrijdag 4 november.
Run The Trap XL
Op vrijdag 4 november 2016 zal door Run The Trap het allereerste Run The Trap XL – Indoor Festival plaatsvinden. Tijdens deze avond zullen er in meerdere ruimtes in de Factory010, Rotterdam de beste artiesten uit binnen- en buitenland op het gebied van trap, hiphop, bass en beats muziek optreden! Headliners zijn onder andere Cesqeaux, Snavs, Tommy Cash, GANZ en ‘Encore freshmen of the year’ Ismael & Thomson.
Orchestre Poly Rythmo De Cotonou
Op donderdag 3 november laat het Orchestre Poly Rythmo De Cotonou uit Benin zijn homemade voodoofunk horen in BIRD Rotterdam. Funk met een beetje James Brown, een beetje psychedelica, een beetje soul en heel veel voodooritmes.
CHIPS
Indoor party CHIPS is op donderdag 3 november in BAR, Rotterdam.
Public Access T.V.
De nieuwe Public Access T.V. heet 'Never Enough', en tsja, ze hebben wel een beetje gelijk: we krijgen inderdaad nooit genoeg van deze bedrijvige New Yorkers. Bandleider John Eatherly is nog maar 24, maar heeft al een lange lijst aan indierockformaties versleten: we noemen voor het gemak even The Fiery Furnaces, Smith Westerns en Be Your Own Pet. Public Access TV is uit hetzelfde vaatje gegoten: hoekige indiepop met heerlijke hooks en simpelweg too cool for school. Public Access T.V. staat tijdens de MTV Music Week op donderdag 3 november in V11!
Samm Henshaw
Piepjong is hij nog, Samm Henshaw - 22 jaar! Toch weet hij festivalgangers around the world diep in hun nucleus accumbens te raken en benoemde Chance the Rapper hem tot tourbuddy. Op woensdag 2 november staat hij in BIRD met zijn feelgood soul.
The XOXO Club
XOXO is een gloednieuw concept dat toegevoegd is aan de huidige donderdagavond in Rotterdam; en dus ook plaatsvindt tijdens de MTV Music Week 2016! XOXO brengt dat stukje sexyness terug dat Rotterdam op dit moment mist op de donderdagen. XOXO is een idee dat ontwikkeld is door Jeremaine Semil en Christiaan den Ouden. Zij vonden dat er te weinig evenementen zijn voor vrouwen. Vandaar dat zij XOXO zijn gestart. Met resident DJ's en verrassende acts in NORA zullen zij hun stempel zetten!
Rotterdam Soul Club – Northern Soul Allnighter
Wil je weten waar topproducers als Timbaland en The Neptunes hun samples vandaan halen? Op vrijdagavond draait de Britse DJ iMod de beste Northern Soul plaatjes. Hij is een purist, dus zijn platenkoffer zit vol met alleen maar originele uitgaven op vinyl. Geen idee wat Northern Soul is? In 1978 werd Wigan Casino uitgeroepen door Billboard magazine tot beste Discotheek ter wereld boven het beruchte Studio 54, wat in diezelfde periode ook hoogtij vierde. Niet misselijk dus... De reden hiervan waren de beruchte Northern Soul all-nighters. Niets geen lijzige zwijmel soul, maar uptempo soul en RnB krakers. Deze muziek is decennia erna nog de inspiratie en het letterlijke geluid geweest van voor diverse nummer 1 hits in de jaren '90 tot nu. Waan je op vrijdag 4 november vanaf 23:00 uur in een jaren '70 Northern Soul all-nighter in een dampend Rotown!
Win GRATIS tickets!
Niet alleen voor de MTV EMA Official Opening Party en Kay Nambiar Presents MTV Brand New Acts geven we kaarten weg, maar ook voor deze eerder aangekondigde events: Douwe Bob, Jett Rebel, Julian Jordan (18-), Broederliefde, Nielson en Ronnie Flex! Check per event op de evenementenpagina op www.mtvmusicweek.nl hoe je ze bemachtigt!
MTV Music Week: let’s light up the sky.
-
#MTVMusicWeekNL
Facebook: facebook.com/mtvnl
Twitter: @MTVNL
Instagram: @mtvnl
Snapchat: mtvnederland

Sevn Alias - Ma3lish

Ronde - Run

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - I Wanna Rock

Public Access TV - In The Mirror

Samm Henshaw - Better


categorie:

laatste nieuws

MTV Push augustus 2020: Leer YUNGBLUD beter kennen

news

MTV News Recap: Week 31

news

VMA’s 2020: Dit zijn alle genomineerden

news

MTV News Recap: Week 30

news

MTV News Recap: Week 29

news

MTV News Recap: Week 28

news

MTV News Recap: Week 27

news

MTV Push juli 2020: Leer Tate McRae beter kennen

news