MTV presents REC festival!

11 augustus 2016
MTV Proudly Presents Rec. Festival! Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november brengt REC. Festival in acht zalen een super vette programmering met Santigold, SBTRKT (DJset), Skepta, Rhye, Mount Kimbie, Stormzy en Mayer Hawthorne.
Disco, soul, afrobeat, trap, rap, techno, hiphop, singersongwriters, indie, future R&B: REC. Jonger dan North Sea Jazz, zwarter dan Pitch, dichterbij dan Pitchfork Music Festival; REC. heeft een eigen gezicht. Rotterdam wordt met deze toevoeging aan de festivalkalender definitief Soulstad Nummer 1. Genre overstijgend, maar lang niet allemansvriend: REC. bedient de muziekliefhebber die niet in één hokje te vangen is met een live en dj programmering tussen 17 en 5 uur, twee dagen op rij.
De headliners staan in de grote tent geprogrammeerd, de underground-tegenhangers en dansbare subcultuurhelden in de omliggende zalen. Deze maken ruimte voor steengoede, minder bekende acts die op uiterst soulvolle en opzwepende manier een groter publiek mee slepen. Een grotere concertzaal biedt ruimte aan acts met brede dynamiek, van full live bands tot diepe elektronische sets.
De allereerste editie van MTV presents REC. brengt een line up die ongekend is voor een indoorfestival in Nederland. Santigold draait al jaren mee en kruipt met hits als L.E.S. Artists en Disperate Youth onder je huid. Achter het masker van SBTRKT schuilt een muzikale virtuoos dat tijdens REC. een DJset draait. Grime koning Skepta is een dansvloeraanjager, van links naar rechts, van boven tot onder: los gaat het tijdens zijn optredens!
Bij Rhye geen feest, maar de ogen sluiten en genieten van steengoede zang en beats, kippenvel gegarandeerd. Mount Kimbie produceert jarenlang dikke tracks die niet alleen over de speakers thuis, maar ook op de dansvloer overeind blijven. Stormzy mixt dance in zijn grime, tijdens optredens breekt hij de tent af. Mayer Hawthorne, een Grammy winnende singersongwriter met een grote groove, is een gevestigde naam wereldwijd.
We can't wait!
Andere optredens zijn van Omar Souleyman, KING, French Kiwi Juice, Henrik Schwarz, King Shiloh Soundsystem, Fatima Al Qadiri, Niki & The Dove, Terrace Martin and the Polly Seeds, Jameszoo, Sevdaliza, Carlos Nino, DJ Fitz, Aristophanes, Gifted&Blessed aka Frankie Reyes, Pink Oculus, Esther Von Haze, Rush Hour, Red Light Radio, Soulection, 360 Degrees, Clone Records, Yardbird, Discoflamingo. Meer namen worden op een later moment bekend gemaakt. REC. wordt gepresenteerd in samenwerking met MTV, 3VOOR12, FunX en Rotterdam Festivals.
MTV presents REC.
Vrijdag 4 en zaterdag 5 november | 17.00 – 5.00 uur
Central District Rotterdam
Voorverkoop via REC.nl
Weekendtickets: €60
Facebook: REC.

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws