Anouk laat Eurovisie-single 'Birds' horen.

11 maart 2013
Vanochtend verzamelde de Nederlandse pers zich in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar Anouk haar nummer ‘Birds’ officieel presenteerde. De zangeres liet de track, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, voor het eerst in zijn geheel horen aan de vaderlandse media. Op dinsdag 14 mei vertegenwoordigt Anouk Nederland tijdens de eerste halve finale van de legendarische liedjeswedstrijd, die dit jaar in het Zweedse Malmö plaatsvindt.
"Ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben en dat 't harstikke mooie herinneringen oplevert", aldus Anouk vanochtend.
‘Birds’ is de eerste track van Anouk’s nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, dat op vrijdag 17 mei verschijnt. Het is het eerste album dat de zangeres uitbrengt op haar eigen Goldilox-label, dat gedistribueerd wordt via Universal Music. Eind december maakte Anouk de plannen voor haar label bekend en bood een gratis download van de albumtrack ‘Stardust’ aan. ‘Sad Singalong Songs’ is het tiende studioalbum dat Anouk uitbrengt en het eerste nieuwe sinds ‘To Get Her Together’ uit 2011.
De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei. Mocht Anouk doorgaan naar de finale, dan zal het de eerste keer zijn sinds 2004 dat een Nederlandse inzending die bereikt. Het festival wordt dit jaar voor de 58e keer georganiseerd.
Anouk is ruim 15 jaar na haar grote doorbraak met ‘Nodoby’s Wife’ in 1997 nog steeds een van de populairste artiesten van ons land. Maar liefst acht van de elf albums die Anouk tot nu toe uitbracht, bereikten de eerste positie in de albumlijst. Ze won negen Edisons, waaronder vijf voor Beste Vrouwelijke Artiest, en werd in 2005 verkozen tot Best Dutch Act bij de MTV Europe Music Awards in Lissabon.
categorie:

laatste nieuws

Monica Geuze en haar vriend zetten tattoo voor geboorte dochter!

Nieuws

VMAs nominaties 2018: CARDI B, THE CARTERS & DRAKE meest genomineerd!

news

INSTAGRAM TREND: Barbie Feet (poseren met je voeten net als Barbie)

news

5 domme dingen die je doet als je dronken bent

news

Snooki openhartig over adoptie: “m'n ouders konden me niet betalen”

news

MUST HAVE: Primark komt met ‘FRIENDS’ homeware-collectie!

news

Justin Bieber is verloofd met Hailey Baldwin!

Nieuws

Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 4: Geef je NU op!

news