Anouk laat Eurovisie-single 'Birds' horen.

11 maart 2013
Vanochtend verzamelde de Nederlandse pers zich in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar Anouk haar nummer ‘Birds’ officieel presenteerde. De zangeres liet de track, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, voor het eerst in zijn geheel horen aan de vaderlandse media. Op dinsdag 14 mei vertegenwoordigt Anouk Nederland tijdens de eerste halve finale van de legendarische liedjeswedstrijd, die dit jaar in het Zweedse Malmö plaatsvindt.
"Ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben en dat 't harstikke mooie herinneringen oplevert", aldus Anouk vanochtend.
‘Birds’ is de eerste track van Anouk’s nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, dat op vrijdag 17 mei verschijnt. Het is het eerste album dat de zangeres uitbrengt op haar eigen Goldilox-label, dat gedistribueerd wordt via Universal Music. Eind december maakte Anouk de plannen voor haar label bekend en bood een gratis download van de albumtrack ‘Stardust’ aan. ‘Sad Singalong Songs’ is het tiende studioalbum dat Anouk uitbrengt en het eerste nieuwe sinds ‘To Get Her Together’ uit 2011.
De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei. Mocht Anouk doorgaan naar de finale, dan zal het de eerste keer zijn sinds 2004 dat een Nederlandse inzending die bereikt. Het festival wordt dit jaar voor de 58e keer georganiseerd.
Anouk is ruim 15 jaar na haar grote doorbraak met ‘Nodoby’s Wife’ in 1997 nog steeds een van de populairste artiesten van ons land. Maar liefst acht van de elf albums die Anouk tot nu toe uitbracht, bereikten de eerste positie in de albumlijst. Ze won negen Edisons, waaronder vijf voor Beste Vrouwelijke Artiest, en werd in 2005 verkozen tot Best Dutch Act bij de MTV Europe Music Awards in Lissabon.
categorie:

laatste nieuws

ZIEN: Nieuwe muziekvideo ‘In My Blood’ van Shawn Mendes

news

ZIEN: Christina Aguilera zingt oude hits in Carpool Karaoke en het is fantastisch!

news

Dit zijn de 8 singles van het nieuwe seizoen Ex on the Beach: Double Dutch!

news

ZIEN: originele Jersey Shore castingtapes uit 2009 van Snooki, Pauly D, JWoww en Vinny!

news

TRUTH OR DARE: liegen of weigeren? Het kost je je leven!

news

Roxeanne Hazes bijt van zich af op Instagram

news

DJ Avicii overleden

news

ZIEN: Cardi B vertelt Ellen DeGeneres door welk SEKSSTANDJE ze zwanger raakte!

news