MTV EMA Local Nominee Passport: Boef

Misschien klinkt de naam Sofiane Boussaadia je niet meteen bekend in de oren, maar het is vrijwel onmogelijk dat er geen lichtje gaat branden bij zijn artiestennaam: Boef. Met hits als 'Krantenwijk''Habiba' en 'Slapend Rijk' is de Nederlandstalige rapper (met Franse nationaliteit!) niet meer weg te denken uit de hitlijsten. 

De carrière van Boef begon vrijwel meteen na zijn sessie bij muzieklabel Zonamo Underground, waarmee hij ook een contract tekende. Onder Zonamo Underground kwam zijn eerste EP 'Gewoon BOEF' uit in 2016. Deze viel meteen in de smaak, want het kwam binnen op nummer vier in de Nederlandse Album Top 100. Datzelfde jaar reist Boef af naar Dubai voor zijn clip 'Lauw' en begint zijn YouTube-kanaal, wat een enorm succes werd met honderdduizenden views per vlog. Zijn vlog-avonturen werden snel in een negatief daglicht geplaatst, maar dit heeft Boef snel teruggedraaid. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij volwassen is geworden en een goed voorbeeld wilt zijn voor jongeren. 

In januari 2017 verlaat Boef Zonamo Underground en begint zijn eigen label: BoefMusic. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum 'Slaaptekort' breekt Boef record na record. Niet alleen stonden alle 16 nummers van het album in de Spotify Top 20, ook werd 'Slaaptekort' met 4,2 miljoen streams het meest beluisterde album op één dag. Ook stootte hij Ed Sheeran (3 miljoen) met 4,6 miljoen streams van de troon als meest beluisterde artiest op één dag. Daarnaast stond Boef op nummer 1 in zowel de Single als de Album Top 100. 

Hiermee stoppen de gouden momenten van Boef niet, want in 2017 was hij dé grote winnaar van de FunX Music Awards, waar hij prijzen won in vier van de zeven genomineerde categorieën én haalde ook nog eens de 3FM Award binnen voor beste video met 'Habiba'

Als jij vindt dat Boef de MTV EMA Best Dutch Act verdient, stem dan op hem op www.mtvema.com

En wie weet is het gewoon Boef man, die met die award naar huis gaat.