Welke festivals MOET je bij zijn dit jaar?!

Het is EIN-DE-LIJK weer lente! Wat betekent dat we nu toch echt weer afscheid zullen moeten gaan nemen van onze dikke wintertruien, droge lippen en non-stop koude neus. Pfoe, als we dat maar overleven ;)!

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar zodra wij het woord lente horen kunnen we nog maar aan een ding denken, namelijk: Het festivalseizoen is weer begonnen. Yessssss! Laat die dansjes, uitbundige outfits en fijne deuntjes maar komen. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor!

Nu kunnen we rustig zeggen dat het aan festivals niet ontbreekt in ons land en we kunnen het ons dan ook voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hieronder drie festivals die je volgens ons echt niet mag missen!

Tomorrowland
Wanneer: 20 – 22 juli & 27 – 29 juli
Waar: Boom, België
Waarom: Martin Garrix, Dua Lipa, Axwell / Ingrosso, Netsky, French Montana

Houd jij van Dance muziek? Dan is dit het festival waar je bij moet zijn. Tomorrowland staat namelijk bekend als het beste dancefestival ter wereld. Elk jaar komen de aller vetste dj's van dat moment een feestje bouwen in het dorpje Boom in België. Zo zijn bijvoorbeeld Hardwell, Tiesto, Armin van Buuren en David Guetta al meerdere malen onderdeel geweest van de line-up. Naast de gigantische namen die het festival ieder jaar weer vullen, wordt er ook enorm veel aandacht geschonken aan het verhaal om het event heen. Zodra je het terrein binnen loopt, bevind je je voor enige dagen in een sprookjesachtige wereld. En nog een reden om te gaan: Martin Garrix heeft een eigen stage! Dit beloofd dan ook weer een hele goede editie te worden. 
 

Lowlands
Wanneer: 17 – 19 augustus 2018
Waar: Biddinghuizen, Nederland
Waarom: Dua Lipa, Kendrick Lamar, James Bay, De Jeugd Van Tegenwoordig.

Moeten we echt nog een betoog gaan houden over hoe fantastisch Lowlands is? Wie kent het namelijk niet: Het festival dat relatief klein begon en een tegenhanger was van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air, door de wat alternatievere line-up. Met tegenwoordig zo'n 50.000 bezoekers per editie, is het kleine er ondertussen wel af en behoort het festival zelfs tot de paradepaardjes van ons land! Het is onmogelijk om je ook maar een enkele seconde te vervelen op Lowlands; naast muziek is er namelijk nog een groot scala aan andere activiteiten. Zo kun je even je rust pakken onder het genot van een filmpje, je lachspieren trainen bij een cabaretvoorstelling en je dansmoves showen tijdens een silent disco.


Rock Werchter
Wanneer: 5 – 8 juli 2018
Waar: Werchter, België
Waarom: Anne-Marie, CHVRCHES, Post Malone, Emma Bale, Ben Howard

Ook dit festival vindt plaats in België. Het festival, dat dit jaar alweer zijn 44e editie viert, is onwijs populair en sleept elk jaar weer de grootste namen binnen. Een kleine greep uit de line-up van vorig jaar: The Chainsmokers, Imagine Dragons, Dua Lipa, Lorde, Kings Of Leon, Passenger & Charli XCX. WOW! Niet voor niets wordt dit festival jaar na jaar door critici bekroond tot het beste festival van Europa. Vier dagen lang staat het dorpje Werchter compleet in het teken van muziek & good vibes. Geloof ons; hier moet je bij zijn!


Heb jij je tickets al binnen?