MTV EMA Local Nominee Passport: Chef'Special

6 oktober 2017
Chef’Special. Als dit je nu nog niets zegt dan moet je wel onder een hele grote steen hebben gelegen de afgelopen jaren. Een tour door de States, uitverkochte arena’s, Chef’Special is hier of je het nu wilt of niet. En dan zijn ze nu ook nog eens genomineerd voor de MTV EMA Best Dutch Act!
Opgericht in 2008 in Haarlem begonnen Joshua, Wouter, Guido, Jan en voor het gemak nog een Wouter een band die zich niet in 1 hokje weet te plaatsen. Rock, rap, soul, funk, reggae, hier en daar wat synthesizers; Chef’Special draait zijn hand nergens voor om. In 2011 brengt de band hun eerste album ‘One for the Mrs.’ Uit, maar in 2014 kwam hun definitieve doorbraak onder het grote publiek met hun tweede album ‘Passing Through’. Grootste hit was het nummer ‘In Your Arms’, welke zanger Joshua heeft geschreven als eerbetoon aan zijn overleden vader.
Hierna ging het vlug voor Chef’Special; ‘Still Don’t Know' werd gebruikt als titelsong voor de film 'Homies' en in 2015 verkocht de band twee maal de Heineken Music Hall helemaal uit. Dit was ook het jaar waarin de band zich liet tekenen bij het grote internationale label Atlantic Records, waar ook Twenty One Pilots getekend zijn. Twenty One Pilots was behoorlijk onder de indruk van Chef’Special en vroeg de band daarom mee op hun Amerikaanse tour. Hier hoefden zij niet lang over na te denken en binnen no time traden zij in het voorprogramma op voor tienduizenden Amerikanen. Door deze kans werd de band ook internationaal opgepikt door grote platformen zoals Billboard.
Momenteel is ook hun derde album ‘Amigo’ een feit; wederom een album die vol staat met blends van verschillende genres. Dit album inmiddels ook al een gouden plaat waard, en alsof dat niet genoeg was heeft de band ook nog een van Nederlands’ grootste zalen uitverkocht: de Ziggo Dome.
Er mist hen alleen nog 1 laatste prestatie om 2017 nog bijzonderder te maken; een award voor de MTV EMA Best Dutch Act. Dus als jij vindt dat Chef’Special dit verdient, stem dan snel! En wie weet slepen zij dan binnenkort ook nog eens de MTV EMA Best Worldwide Act Award binnen.
Stemmen op Chef’Special doe je op: mtvema.com
categorie:

laatste nieuws

NIEUW OP MTV: 'Scoor De Zomer Door' met Jorden en Channah uit EOTBDD!

news

AWKWARD: Kylie Jenner stelt BF Travis Scott 23 vragen over haarzelf en hij heeft het moeilijk…

news

Monica Geuze en haar vriend zetten tattoo voor geboorte dochter!

Nieuws

VMAs nominaties 2018: CARDI B, THE CARTERS & DRAKE meest genomineerd!

news

INSTAGRAM TREND: Barbie Feet (poseren met je voeten net als Barbie)

news

5 domme dingen die je doet als je dronken bent

news

Snooki openhartig over adoptie: “m'n ouders konden me niet betalen”

news

MUST HAVE: Primark komt met ‘FRIENDS’ homeware-collectie!

news