MTV EMA Local Nominee Passport: Chef'Special

6 oktober 2017
Chef’Special. Als dit je nu nog niets zegt dan moet je wel onder een hele grote steen hebben gelegen de afgelopen jaren. Een tour door de States, uitverkochte arena’s, Chef’Special is hier of je het nu wilt of niet. En dan zijn ze nu ook nog eens genomineerd voor de MTV EMA Best Dutch Act!
Opgericht in 2008 in Haarlem begonnen Joshua, Wouter, Guido, Jan en voor het gemak nog een Wouter een band die zich niet in 1 hokje weet te plaatsen. Rock, rap, soul, funk, reggae, hier en daar wat synthesizers; Chef’Special draait zijn hand nergens voor om. In 2011 brengt de band hun eerste album ‘One for the Mrs.’ Uit, maar in 2014 kwam hun definitieve doorbraak onder het grote publiek met hun tweede album ‘Passing Through’. Grootste hit was het nummer ‘In Your Arms’, welke zanger Joshua heeft geschreven als eerbetoon aan zijn overleden vader.
Hierna ging het vlug voor Chef’Special; ‘Still Don’t Know' werd gebruikt als titelsong voor de film 'Homies' en in 2015 verkocht de band twee maal de Heineken Music Hall helemaal uit. Dit was ook het jaar waarin de band zich liet tekenen bij het grote internationale label Atlantic Records, waar ook Twenty One Pilots getekend zijn. Twenty One Pilots was behoorlijk onder de indruk van Chef’Special en vroeg de band daarom mee op hun Amerikaanse tour. Hier hoefden zij niet lang over na te denken en binnen no time traden zij in het voorprogramma op voor tienduizenden Amerikanen. Door deze kans werd de band ook internationaal opgepikt door grote platformen zoals Billboard.
Momenteel is ook hun derde album ‘Amigo’ een feit; wederom een album die vol staat met blends van verschillende genres. Dit album inmiddels ook al een gouden plaat waard, en alsof dat niet genoeg was heeft de band ook nog een van Nederlands’ grootste zalen uitverkocht: de Ziggo Dome.
Er mist hen alleen nog 1 laatste prestatie om 2017 nog bijzonderder te maken; een award voor de MTV EMA Best Dutch Act. Dus als jij vindt dat Chef’Special dit verdient, stem dan snel! En wie weet slepen zij dan binnenkort ook nog eens de MTV EMA Best Worldwide Act Award binnen.
Stemmen op Chef’Special doe je op: mtvema.com
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

10x het beste van de ‘10 year challenge’

news

Ariana Grande-update: een wel héle bijzondere tattoo en nieuwe muziek

news

Lindsay Lohan’s Beach Club: binnenkort op MTV

news

5 bruiloften die (waarschijnlijk) gaan plaatsvinden in 2019

news

Wat doet de Awkward-cast nu?

news

'Bohemian Rhapsody' grote winnaar Golden Globes 2019, ook prijs voor Lady Gaga

news

Verwachten Kim K en Kanye een vierde kind?

news