MTV Fit: De rookworst nu ook vegetarisch!

5 oktober 2018
De afgelopen tijd overwegen steeds meer mensen om minder vlees te eten en dit zorgt ervoor dat de vraag naar vegetarische producten behoorlijk groeit. Bekende vleesmerken en supermarkten zijn dus eigenlijk verplicht zich aan deze trend aan te passen en dat wordt ook massaal gedaan!
De Unox-rookworst: wie kent hem niet?! Heerlijk bij een lekkere stamppot of op een broodje. Afgelopen maandag kwam worstenfabrikant Unox met het nieuws dat ze een vegetarische variant van de rookworst op de markt gaan brengen. Met deze verandering probeert het bedrijf in te spelen op de grote groep vegetariërs en flexetariërs in ons land. Unox bracht in 2016 al vegetarische gehakballetjes op de markt en is dit assortiment dus nu van plan uit te breiden.
Maar, Unox is zeker niet de enige die met een extra optie komt om vlees te vermijden. Ook snackfabrikant Mora komt nu met veel vega-producten. Het bedrijf gaat zelfs met De Vegetarische Slager samenwerken. Loempia's, bamischijven, bitterballen; alles is vegetarisch te verkrijgen!
Veel mensen zijn vegetarisch omdat ze niet willen bijdragen aan het dierenleed wat wordt veroorzaakt door het slachten van de dieren. Maar, er wordt ook steeds meer onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen die hangen aan vegetarisch eten. In deze onderzoeken komt vaak naar boven dat vegetariërs op lange termijn minder last hebben van hartproblemen en over het algemeen een lagere bloeddruk hebben en een gezondere cholesterolwaarde.
Vegetarisch zijn heeft dus meerdere voordelen! Maar, een lekker stukje vlees op z'n tijd kunnen veel mensen ook niet weerstaan ;)
Ben jij nou op zoek naar meer lekkere gezonde recepten en zou je wel wat fitter door het leven willen gaan? Meld je dan nu aan voor het trainingsprogramma van MTV Fit by Fitchannel.com voor leuke trainingen en genoeg tips voor gezonde maaltijden!

Meer weten? Alle info rondom dit trainingsprogramma vind je hier.  

Katy Perry - Bon App├ętit

categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Edison Pop 2019: dit heb je gemist

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news

Album alert: Ariana Grande’s ‘Thank U, Next’ is uit

news

Super Bowl 2019: de highlights van de halftime show

news

MTV Push februari 2019: leer H.E.R. beter kennen!

news

We hebben nieuws over Je Moeder

news