10 dingen die je nog niet wist over Dua Lipa

De hele wereld is in de ban van Dua Lipa. De onwijs mooie zangeres (hallo, geef ons ook zo'n looks pls..) is nog maar 23 jaar, maar nu al een van 's werelds grootste artiesten. Je ziet Dua o-ver-al voorbij komen, maar wat weet je nou eigenlijk écht over haar? Weet jij bijvoorbeeld wat haar verborgen talent is? En op wie ze een MEGA crush heeft? Hier tien feitjes die je moet weten als je net als wij dol bent op deze Britse schone!

1. Ze werkte vroeger als deurmeisje bij een club
Beeld je dit even in: Je bent op zaterdagavond lekker aan het stappen met je vrienden, bepaalt niemand minder dan Dua Lipa of jij de club binnen mag of niet. Dit was een paar jaar geleden het geval bij een club in Londen! Echter wist toen natuurlijk nog niemand dat ze een aantal jaar later wereldberoemd zou zijn..

via GIPHY

2. Ze is een spellings-wonder
Dua is niet alleen maar ontzettend goed in zingen. Nee, nee! Onlangs heeft ze in een interview aangegeven dat ze over nog een talent beschikt, namelijk 'spelling'! Knap én slim dus!

3. Ze heeft een keer bonje gehad met de politie
Oei, rebelse meid die Dua Lipa! Toen ze zich op 15-jarige leeftijd een keer verveelde, leek het de zangeres een geinig idee om samen met haar vrienden bad parels van een balkon naar beneden te gooien. Precies op dat moment liep er een politieagent op straat en hij werd vol in zijn gezicht geraakt. De agent 'dreigde' vervolgens de tieners mee te nemen naar het bureau. Toen Dua vervolgens heel hard begon te huilen besloot hij haar maar te laten gaan. Lucky girl!

via GIPHY

4. Haar stem werd niet altijd al gewaardeerd
Toen Dua op 11-jarige leeftijd auditie deed bij het schoolkoor, werd ze keihard afgewezen door haar toenmalige leraar. De beste man beweerde dat ze niet kon zingen en maar beter een andere hobby kon gaan zoeken. Ha-ha, wat zal deze meneer zich nu schamen.

5. Haar echte naam is… DUA LIPA
Ja, echt waar! In tegenstelling tot vele andere artiesten heeft Dua haar eigen naam aangehouden. We moeten toegeven dat wij eerst ook dachten dat de zangeres een artiestennaam gebruikte..

6. Ze begon haar carrière op YouTube
Ok. Ze werd niet perse ontdekt via YouTube, maar ver voordat ze bekend was plaatste Dua video's online waarin ze zingend te bewonderen was. Helaas zijn deze filmpjes nergens meer te vinden. Ben je nou toch benieuwd naar haar vroegere zangkunsten, check dan zeker even dit filmpje!

7. Ze ging naar dezelfde school als Amy Winehouse
Niet alleen Amy & Dua gingen trouwens naar de 'Sylvia Young Theatre School', maar ook Rita Ora en Little Mix zangeres Jesy Nelson brachten hun tienerjaren op deze school door.

8. Ze heeft haar hele leven al een crush op niemand minder dan Robbie Williams
Dua's hele leven is misschien lichtelijk overdreven, maar Dua gaf onlangs aan dat ze, net als haar moeder, een dikke crush heeft op de Britse zanger. En dit werd nog heftiger nadat ze hem tegenkwam op het iTunes Festival in Londen. Helaas voor Dua is Robbie al een aantal jaar gelukkig getrouwd, dus een future romance zit er waarschijnlijk niet in..

via GIPHY

9. Ze dacht dat ze groter zou worden als ze zou gaan basketballen
Waar ze deze theorie vandaan heeft gehaald vragen wij ons ook af, maar Dua geloofde er vroeger écht in dat ze zou groeien door basketbal.. Ze was namelijk erg ontevreden over haar lengte en wilde niks liever dan een aantal centimeter langer zijn. Op het moment dat ze besloot te stoppen met de sport, begon ze ineens te groeien. Zo zie je maar weer; sporten is nergens goed voor ;)
 
10. En last but not least: Ze is groot Tupac fan
Haar favoriete karaoke nummer of all time is dan ook 'Changes' van de overleden rapper.
 
Ben jij ook zo fan van Dua?!

P.S. Wist je trouwens al dat Dua in oktober een 'super deluxe edition' van haar album gaat uitbrengen met maar liefst drie nieuwe nummers?! Aaaaahhh, can't wait!