MTV Push februari 2018: leer Superorganism beter kennen!

2 februari 2018
Superorganism is een uitbundige collectie van internationale muzikanten en popcultuur junkies, bestaande uit leden uit het Verenigd Koninkrijk, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland, waarvan zeven van hen nu samenwonen in een huis in Londen dat is omgetoverd tot een studio.

Door eerst demo's samen te stellen voor een nieuw, toen nog niet benoemd project, ontmoette de band hun tienerzangeres Orono tijdens een van hun eerste shows in Japan. Nadat ze haar covers van bands als Weezer en Pavement on Soundcloud hadden gehoord, besloten ze om een demo naar haar te sturen en haar stem in de mix te zetten. Binnen een uur was ze klaar met haar vocals en had ze deze teruggestuurd naar de band. Dit werd hun eerste single, 'Something For Your M.I.N.D.'. Nadat ze het op Soundcloud hadden uitgebracht, explodeerde alles. De track werd opgepikt door THE FADER, BBC Radio 1 en Frank Ocean's Beats 1 show. Ze werden overspoeld met verzoeken van managers en labels en berichten van fans over de hele wereld.

Lichtelijk geschokt door alle interesse, besloten ze in eerste instantie om hun identiteit niet te onthullen, wat alleen maar tot meer interesse en speculatie leidde. Nadat Orono zich bij de groep in Londen had aangesloten, waren ze klaar om hun nummers te creëren. Met iedereen samen in één fysieke ruimte, kwam het album snel samen in een explosie van creatieve energie. Met het uiteindelijke product op 2 maart, suggereert de vroege feedback nu al een spannend debuutalbum van perfecte productie en vlekkeloze sampling.

Nadat de band hun identiteit aan de wereld had onthuld, was de vraag naar live-optredens al overweldigend. Bij het spelen op een uitverkochte Village Underground in Londen, werd de verbluffende live-show van Superorganism tot leven gebracht, vergezeld met een aantal ongelooflijke visuele 8-bit beelden van kunstenaar en huisgenoot Robert.

Het is gek om te bedenken hoe snel deze unieke band is veranderd van een side-project tot een van de meest besproken nieuwe acts. Een audiovisuele wereldwijde krachtpatser, we kunnen ons alleen maar beginnen voor te stellen wat het volgende jaar voor het Superorganism in petto heeft.

Met hun aanstekelijke nieuwste single 'Everybody Wants to be Famous' als onze focusvideo, zijn we meer dan blij dat we het unieke Superorganism hebben als onze Push voor februari. Houd je ogen open voor exclusieve content in de loop van de maand!

Volg Superorganism online:
Facebook
Twitter
Instagram
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Edison Pop 2019: dit heb je gemist

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news

Album alert: Ariana Grande’s ‘Thank U, Next’ is uit

news

Super Bowl 2019: de highlights van de halftime show

news

MTV Push februari 2019: leer H.E.R. beter kennen!

news

We hebben nieuws over Je Moeder

news