$100.000.000 prijzengeld voor FORTNITE-spelers?!

Het is de hype van het moment; het superverslavende Fortnite. Als je het zelf niet speelt, ken je vast wel anderen die het spelen. Bij deze GRATIS third-person shooter die er over het algemeen vrij simpel uitziet, word je op een eiland gedropt, samen met maximaal 99 andere spelers. Het doel is om de overige 99 spelers uit te schakelen. In de map, die steeds krimpt, kun je wapens en gadgets vinden en de game gaat net zo lang door tot er nog één speler overgebleven is. Maar het wordt allemaal nog beter!

Epic Games heeft aangekondigd dat er het komende jaar verschillende e-toernooien komen waarbij zij in totaal voor 100 miljoen dollar (ongeveer 85 miljoen euro) aan prijzengeld hebben vrijgemaakt. Dus speel jij de gratis game nu nog voor de lol? Binnenkort kun je er rijk mee worden! Het is nog niet bekend hoe deze e-toernooien er precies uit gaan zien, want die info heeft de organisatie nog niet bekendgemaakt...

Grote kans dat je jezelf afvraagt hoe ze zoveel geld kunnen vrijmaken; er werd namelijk nog nooit in één jaar zoveel prijzengeld beschikbaar gesteld voor een game als Epic Games doet met Fortnite... Hoe ze het doen? Vrij simpel. Het bedrijf zou met de game meer dan 100 miljoen dollar per maand binnenhalen – zo weer terugverdiend dus.
 
Hoeveel van deze 100.000.000 verwacht jij binnenkort binnen te halen? ;)