MTV Push januari 2019: leer Rosalía beter kennen!

2 januari 2019
We kunnen inmiddels echt niet meer om heen; de Latijnse flamenco zangeres en popster, Rosalía, bestormt de hitlijsten!
 
Met haar buitengewoon mooie stem en het vermogen om een unieke sound te creëren, heeft ze internationale sterren aangetrokken zoals Diplo, Charli XCX, Gorillaz, Emily Ratajkowski, Billie Ellish en zelfs de Kardashians. Dit internationale succes heeft geleid tot haar samenwerking met Pharrell Wiliams en J. Balvin. Eén van J. Balvin's best verkochte liedjes, 'Brillo', is geschreven en uitgevoerd door Rosalía.
 
Eind mei 2018 bracht ze haar single 'Malamente' uit en maakte daarmee grote stappen. Sindsdien groeit het 'Rosalía-fenomeen' en brengt steeds nieuwe verassingen met zich mee. De single heeft inmiddels miljoenen streams en heeft dubbel platina in Spanje en goud in Latijns-Amerika.
 
'Malamente' was slechts een voorproefje. Een paar dagen na de release van haar tweede album, 'El Mal Querer', won 'Malamente' twee Latin Grammy Awards voor Best Alternative Song en Best Fusion/Urban Performace. Ook eindigde de single op nummer 3 in de Pitchfork's top 100 en won daarmee ook video van het jaar.
 
'El Mar Querer', uitgebracht op 2 november 2018, was niet alleen de nummer 1 in alle sales en streaming lijsten, maar het was ook het meest beluisterde album op Spotify Spanje in de eerste 24 uur na de release. Twee dagen na de release gaf Rosalía een mind-blowing optreden van het nummer 'Malamente' op het MTV EMA podium in Bilbao.
 
Het ziet ernaar uit dat het succes van de Latijnse superster haar in haar carrière zal volgen en we zijn dan ook super trots om 2019 te beginnen met deze Push-artiest!
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek

news

TBT: Zo ziet de cast van Zoey 101 er meer dan 10 jaar later uit

news

5x de ergste tattoo fails van onze favoriete celebs

news

Deze Insta-kinderen zijn zo schattig dat je ze wel móet volgen

news

Krijgt Charlotte Crosby volgend jaar een baby?

news

MTV Push maart 2019: leer Jade Bird beter kennen!

news

Oscars 2019: dit heb je gemist

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news