Wie verslaat Mariah?

11 december 2013
De boom is opgetuigd, de stalletjes staan klaar en de cadeaus worden volop ingeslagen. Nog maar twee weken en dan barst het kerstfeest weer los, oftewel eten tot je erbij neervalt. Jij hebt natuurlijk allang de door je moeder gebreide kersttrui uit de kast gehaald en zingt elke avond netjes liedjes bij de boom. Grote kans dat Mariah’s kerstknaller ook tot jouw repertoire behoort. Zonder "All I Want For Christmas Is You"
geen kerst toch?
Het kerstnummer wat Mariah Carey in 1994 uitbracht heeft sindsdien vijf platina platen opgeleverd. Ze belandde in verschillende landen op nummer 1 wat ervoor heeft gezorgd dat niemand het nummer ooit is vergeten. Het groeit namelijk nog steeds in populariteit, ieder jaar weer. Zelf zegt ze hierover: 'Wie had dat ooit gedacht, al die jaren geleden toen ik het schreef, dat het zoveel impact zou hebben?' Na Mariah’s versie hebben verschillende artiesten het nummer gecoverd, onder andere John Mayer, Alexandra Burke en Miley Cyrus waagde een poging. Ook Justin Bieber kon het niet laten en nam twee jaar geleden samen met de inmiddels 43-jarige zangeres het nummer nog een keer op "inclusief video"
Mariah in een kittig kerstpakje en Justin met matching sneakers.
Naast Mariah hebben ook "Destiny’s Child"
en "Wham!"
bekende kerstknallers geschreven. Allemaal super vrolijke nummers waarmee we onze kerst enorm verrijken. Maar toch stiekem ook wel een beetje ouderwets. Dat dacht Katja Römer-Schuurman ook en nam in 2005 samen met De Jeugd van Tegenwoordig de hit ‘Ho-Ho-Ho’ op. Het begon als een grapje maar kwam toch de top 40 binnen. Een nummer met een lekker rock en roll randje, want laten we wel wezen, Mevrouw Carey zou nooit zingen: 'Ik heb geen honger maar ik stop me vol, ik moet bijna kotsen, maar ik stop me vol' . Net zoals De Jeugd van Tegenwoordig het erop waagde, gaan ook The Killers best lekker met hun jaarlijkse kerstsingles. Ieder jaar brengen zij een kerstnummer uit en de opbrengst daarvan gaat volledig naar het goede doel. Dit jaar hebben ze acteur Owen Wilson gestrikt om in hun video '"Christmas in LA"
te spelen. 'Je zal ons nooit zoveel zien glimlachen of ontspannen dan wanneer we werken aan onze kerstsingle. Het is ieder jaar veel werk, maar ook steeds heel verfrissend om te doen' zegt Killers frontman Brandon Flowers. Helaas zijn de kerstnummers van The Killers nog nooit heel hoog in de hitlijsten geëindigd. Oud-American Idol winnares Kelly Clarkson nam een heel kerstalbum op dit jaar. Wij gaven je al een exclusief kijkje van de nieuwe clip. Wat dan wel weer opvallend is, is dat veel nummers op haar nieuwe album covers zijn van oude kerst hits.
Alle hierboven beschreven kerstnummers zijn toch nooit zo groot geworden als die gouwe ouwe van Mariah Carey. Een grote verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat de oude kerstnummers toch meer nostalgie opwekken. Kerst is en blijft natuurlijk een eeuwenoud feest met zijn eigen tradities en gewoonten en nothing beats nostalgia. Misschien zijn The Killers over 20 jaar wel de nieuwe Wham! En is Kelly Clarkson de nieuwe Mariah Carey. Benieuwd wie hen dan weer covert.
Alvast een Merry Christmas to you en lekker mee blijven zingen!
categorie:

laatste nieuws

5 zieke DISSES op het nieuwe surprise album van Beyoncé & Jay-Z

news

Hebben: Pride T-shirts van Harry Styles

news

TOP 5: stylish en vooral knappe vaders

news

Martin Garrix host eigen clubavond op Ibiza met o.a. Brody Jenner (de broer van)

news

Ex on the Beach: Double Dutch Jamecia vertelt moedig over ongeneeslijke ziekte

news

NikkieTutorials eert overleden broertje in nieuwste vlog

news

Rihanna verhuist naar Europa?!

news

Deze artiesten gaan het helemaal maken dit jaar!

news