Local Hero: grote Lil’ Kleine

27 juni 2017
Ook al doet zijn naam anders vermoeden; Lil’ Kleine is één van de grootste artiesten van ons land. Hij weet hit na hit te scoren en verrast ons het hele jaar door met nieuwe tracks, collabs en musicvideo’s. Zijn laatste album ‘Alleen’ is al even uit maar afgelopen week voegde Kleine daar uit het niets 10 toffe tracks aan toe! Genoeg reden om hem tot de Local Hero van deze week te bekronen!
Jorik Scholten, zijn echte naam, is geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam. Jorik begint al vroeg met rappen, dansen en acteren. Zo deed hij mee aan het programma ‘Praatjesmakers’ en had hij een rol in de film ‘Diep’ en de politieserie ‘Van Speijk’. Ondanks dat het acteren goed ging, besloot Jorik zich volledig te gaan richten op zijn carrière in de muziek.
In 2012 bracht Jorik zijn eerste EP ‘Tuig Van De Richel’ uit, waarna hij in 2013 een contract tekende bij platenlabel Top Notch. Samen met andere rappers van Top Notch, werkte hij in 2015 op Schiermonnikoog aan verschillende nummers voor het album ‘New Wave’ van het gelijknamige artiestencollectief. Ook de tracks ‘Zeg Dat Niet’ en ‘Drank & Drugs’ featuring Ronnie Flex stonden hierop, beide nummers scoorden goed maar het was het laatste nummer dat regelrecht de nummer 1 positie behaalde en de zomerhit van dat jaar werd.
Vanaf dat moment is Lil’ Kleine niet meer te stoppen; begin 2016 bracht hij zijn eerste album ‘WOP!’ uit, dat binnen no-time op nummer 1 belandde. Iets meer dan een jaar later, eind mei dit jaar, bracht hij zijn tweede album ‘Alleen’ uit, dat 11 tracks bevatte. Zowel het album zelf, als de tracks ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’ met Boef, staan sinds de release bovenaan de charts.
Alsof dit nog niet genoeg was, besloot Jorik eind vorige week nog 10 nieuwe tracks te droppen, als een denkbeeldig tweede deel van het succesalbum. Waaronder de track ‘Loterij’ met Ronnie Flex, zowel dit nummer als ‘Krantenwijk’ maken een goede kans de zomerhit van 2017 te gaan worden. Lekker bezig, Lil’ Kleine!
Luister hieronder Jorik zijn album ‘Alleen’ en bekijk zijn nieuwste videoclip voor ‘Loterij’ met Ronnie Flex.

categorie: