Best Dutch Act | Nominaties

17 september 2013
Het is dé awardshow van het jaar: de MTV EMA 2013 en dit jaar wordt het nog vetter nu ze in Amsterdam zijn. Al maanden wachten fans in spanning af of hun favoriet dit jaar genomineerd is. Nu is het vandaag eindelijk zover. Om 12.55u vanmiddag maakt niemand minder dan Newsanchor Ron Burgundy a.k.a. Will Ferrel bekend wie er kans maken op een MTV EMA!
Voor één Nederlandse dj is het dubbel feest; Afrojack is maar liefst twee keer genomineerd! Hij maakt kans op een award in de categorie ‘Best Dutch Act’ en ‘Best Electronic.’ Afrojack zal het niet makkelijk krijgen, hij is namelijk voor 'Best Dutch Act' genomineerd met niemand minder dan Kensington, Nicky Romero, Nielson en Armin van Buuren.
Kensington
2013 is hét jaar waar de Utrechtse band Kensington officieel doorbrak. Ze stonden op bijna alle festivals in Nederland zoals Pinkpop, de Zwarte Cross en Appelpop. In het buitenland stonden ze zelfs op Stonerock in Duitsland en Sziget!
Nicky Romero
In 2012 werd hij bekend met zijn single "Toulouse", die langere tijd in de top 10 van Beatport stond, hij kreeg les van niemand minder dan David Guetta, die hij nu als zijn ware mentor ziet. En hij scoorde een wereldwijde nummer 1 hit met Avicii 'I Could Be the One'.
Nielson
Deze singer-songwriter uit Dordrecht begon zijn carrière aan de Herman Brood Academie in Utrecht als rapper en deed later mee met de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Hij won niet, maar scoorde wel een mega-hit met ‘Beauty en de Brains'.
Armin van Buuren
De nummer-1 dj van de Wereld ontdekte zijn passie voor dance door op jonge leeftijd naar mixtapes en radioshows te luisteren. 2013 was al een geweldig jaar voor Armin. Hij trad samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op voor onze kersverse Koning en Koningin tijdens de Koningsvaart op het IJ en werd voor de tweede keer vader.
Afrojack
Afrojack kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst met genomineerden. Hij is in eigen land en over de grenzen immens populair. Vorig jaar won hij de award voor ‘Best Dutch Act’ en dit jaar is hij maar liefst 2 keer genomineerd voor een MTV EMA!
De komende weken staat elke week een van deze top-acts centraal bij MTV.nl. Je kunt tot 25 oktober stemmen op jouw favoriete via http://nl.mtvema.com/
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 28

news

MTV News Recap: Week 27

news

MTV Push juli 2020: Leer Tate McRae beter kennen

news

VMA’s 2020: 30 augustus op MTV

news

MTV News Recap: Week 26

news

Terug op MTV: MTV Cribs, Made, Pimp My Ride en andere classics

news

MTV News Recap: Week 25

news

PERSONALITY TEST: Welke EOTBDD-ex ben jij?

news