MTV Push augustus 2018: leer Bazzi beter kennen!

1 augustus 2018
Sensuele R&B vibes gecombineerd met jaren tachtig geïnspireerde popmuziek. Dit is de in Michigan geboren producent, songwriter en multi-instrumentalist Bazzi.
 
"Er zit altijd een oprecht gevoel achter mijn muziek", legt de muzikant uit. "Daarnaast is het een mix van stijlen waarmee ik ben opgegroeid; van Rock tot Pop! Ik combineer gitaren en echte drumgeluiden met moderne sounds en rare samples. Het is apart en anders dan anders. Het heeft swag, maar in de tussentijd bevind je je ook in een soort fantasiewereld".

Bazzi was al gefascineerd door muziek op een onwijs jonge leeftijd. Toen zijn Libanese vader op een dag een oud, een soort gitaar, mee naar huis nam, was Bazzi meteen geobsedeerd met het instrument. Toen hij 6 was kreeg hij dan ook zijn eerste traditionele akoestische gitaar, wat er toe leidde dat hij alleen maar bezig was met muziek. Nadat hij klaar was met de middelbare school spendeerde hij dan ook al zijn tijd aan het schrijven en produceren van nummers.

In 2017 bracht hij zijn eerste nummer, 'Alone', uit op Soundcloud, niet wetende dat het nummer een aantal maanden later een groot succes zou worden. Op Spotify werd het nummer meer dan 1 miljoen keer gestreamd en het belande al snel in de US viral charts. Ook zijn track 'Beautiful' wat daarna verscheen deed het erg goed. Het nummer sierde belangrijke Apple Music-afspeellijsten, zoals 'Best of the Week' en 'A-List Pop'.
 
Maar het nummer 'Mine' zorgde er pas voor dat Bazzi een van de beste nieuwkomers van 2018 werd. "We waren aan het chillen in het zwembad van een vriend van me", vertelt hij. "Ik liep naar de keuken om een glas water te pakken en uit het niets kreeg ik inspiratie voor 'Mine'. Ik besloot om er meteen mee aan de slag te gaan en voordat ik het wist was het nummer geboren." De track veroverde de wereld en belande in veel landen op nummer 1 in de streaming charts.

Er is geen twijfel over mogelijk; Bazzi is op weg om een superster te worden en nodigt iedereen uit om de weg hier naar toe te volgen: "Ik hoop dat mensen positieve energie uit mijn muziek kunnen halen", zegt hij. "Mijn doel is dat luisteraars zich sexy en zelfverzekerd voelen na het luisteren van mijn tracks."

We zijn ontzettend blij met Bazzi als onze MTV Push-act voor augustus! Houd onze website de komende maand goed in de gaten voor exclusief beeldmateriaal!

Bazzi - Beautiful

categorie:

laatste nieuws

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen!

news

MTV Push november 2019: Leer AJ Mitchell beter kennen!

news

Channah Koerten en Noah Zeeuw hosten seizoen 2 van ‘Je Moeder’

news

MTV EMA 2019: Dit zijn de winnaars en de hoogtepunten

news

Liam Gallagher wint de eerste MTV EMA Rock Icon Award ooit

news

Snelle is MTV EMA Best Dutch Act 2019

news

Dua Lipa, NCT 127, Sofia Reyes, Pablo Vittar en Jhay Cortez treden op bij de MTV EMA

news

Emma Heesters wint MTV Push Award 2019

news