Throwback: deze sterren waren ooit host tijdens de MTV EMA

Zoals je waarschijnlijk al weet: Hailee Steinfeld is dit jaar de host van de MTV EMA in Bilbao! En daarmee voegt Hailee zich bij een rijtje celebs waar je u tegen zegt. De MTV EMA bestaat immers al sinds 1994 en we worden sindsdien elk jaar opnieuw verrast met een iconische host. Tijd om er een paar in de spotlights te zetten…

1996- Robbie Williams

Robbie, toen ook nog vooral geassocieerd met zijn verleden bij de band ‘Take That’, presenteerde de MTV EMA in zijn thuisland. Vandaag de dag is hij één van de meest succesvolle Britse artiesten. Zeg nou eerlijk: wie kan zijn hit ‘Angels’ ook niet meezingen?

2003- Christina Aguilera

Toen al bekend van hits als "Genie in a Bottle" en "What a Girl Wants": Christina was de host in het mooie Edinburgh, Schotland.

2006- Justin Timberlake

Ja hoor, ook JT heeft een verleden als host bij de MTV EMA. Geen wonder met de hits die hij destijds al op zijn naam had staan. “Cry me a riveeeer.”

2008/2009- Katy Perry

Popster Katy Perry was twee jaar achterelkaar de host van het event. Besef even dat het gewoon al 10 jaar geleden is dat de singles "I Kissed a Girl" en "Hot n Cold" uitkwamen...

2011- Selena Gomez

De toen negentienjarige Selena presenteerde samen met tv-presentator Paul Clark de show in Belfast. Lady Gaga was voor het tweede jaar op rij de grootste winnaar van de avond, met maar liefst vier awards (o.a. Best Song voor “Born This Way”).

2014- Nicki Minaj

Yaaas! Ook queen Nicki was te zien als MTV EMA host, waar al haar 8 (!) outfits, zoals te verwachten, on point waren.

via GIPHY

2015- Ed Sheeran én Ruby Rose

2015 was een goed jaar met niet één, maar twee megasterren als host. Het duo was hilarisch samen.

via GIPHY

2016- Bebe Rexha

We leerden hitmachine Bebe Rexha wat beter kennen tijdens de show in Rotterdam. Herinner je je nog die grote harige U waarop ze “I Got You” performde?

via GIPHY

2017- Rita Ora

Wie rockt een badjas zoals Rita dat doet? Juist. Deze look was, bizar genoeg, best wel vet.

via GIPHY

Met zulke voorgangers ligt de lat hoog voor Hailee; we kunnen niet wachten tot ze onze verwachtingen overtreft op 4 november!