Dubbel platina-single voor Triggerfinger

Het Belgische trio Triggerfinger kreeg afgelopen vrijdag in 'De Wereld Draait Door' een bijzondere dubbel platina single uitgereikt van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Deze kregen ze voor hun cover van de hit van Lykke Li 'I Follow Rivers'.
Hun versie was voor het eerst in januari tijdens de uitzending van Giel Beelen op 3FM te beluisteren en werd een instant hit. De sobere uitvoering van de track verkocht ook goed in België en werd ook platina. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk heeft de hit ook de Gouden Plaat-status behaald.
Triggerfinger gaan al jaren door het leven als 'The loudest band in Antwerp' en staat ook bekend om hun bijzondere live-optredens. Vorige week speelden ze al twee uitverkochte show in de 013 in Tilburg en in de Groningse Oosterpoort. Op zondag 4 november gaf de band een speciale show in de Groningse Vera.
Na deze shows in Nederland, trekt het trio weer Europa in. Op de agenda staan Duitsland, Zwitserland, Polen en Frankrijk. In het nieuwe jaar gaan Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul aan de slag met de opvolger van het succes album 'All This Dancin' Around'.
Het trio bracht tot nu toe drie studioalbums uit: 'Triggerfinger' in 2004, 'What Grabs Ya?' in 2008, die goud werd in België en 'All This Dancin' Around' in 2010 die platina in België werd. Triggerfinger stond al meerder malen op Pukkelpop, Rock Werchter, Pinkpop, Lowlands en stonden dit jaar zelfs in het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark in Nijmegen.
Gefeliciteerd heren!