Win tickets voor MTV Presents: Douwe Bob's Fool Bar XL

6 maart 2017
Deze winactie is helaas afgelopen.
-
Douwe Bob gaat lekker! De singer songwriter begon zijn muzikale carrière vooral met het spelen van klassieke muziek, daarna stapte hij over naar jazz en uiteindelijk vond hij zijn unieke sound beïnvloed door het country en americana-genre. Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij in 2012 de eerste editie van ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ won waarna hij zijn allereerste single ‘Multicoloured Angels’ uitbracht. In 2013 kwam Douwe’s debuutalbum ‘Born in a Storm’ uit waarvan de meeste nummers zijn geschreven tijdens een vakantie in Marokko. In 2014 werd hij ambassadeur van de Vrijheid en speelde hij zijn nummers op bevrijdingsfestivals door het hele land waarna nog meer succes volgde. Hij schreef samen met Anouk het nummer ‘Hold Me’, dat vervolgens in de Top 10 van de Top 40 eindigde. Ook zijn singels ‘Sweet Sunshine’ en ‘The News’ werden goed ontvangen.
Er zijn geen grenzen voor Douwe Bob: het buitenland leerde de zanger dit jaar kennen toen hij Nederland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisiesongfestival 2016 in Stockholm. Met het nummer ‘Slow Down’, dat tijdens een sessie in Spanje werd geschreven, behaalde Douwe de elfde plek van het festival en werd hij omarmd door het buitenlandse publiek. Zijn derde album ‘Fool Bar’ is vorig jaar uitgekomen en stond meteen in de eerste weken al hoog in de Album Top 100. Op dit album staat naast ‘Slow Down’ ook zijn nieuwste single ‘How Lucky We Are’, voor de videoclip van dit laatste nummer strikte hij rapper Fresku om zijn look-alike te spelen.
Afgelopen jaar heeft Douwe ook zijn eigen Fool Bar geopend in Amsterdam. Ben je er nog nooit geweest of heb je er altijd al een keer naartoe gewild? Douwe maakt op 25 maart 2017 zijn Fool Bar extra groot door een nu al epic concert in AFAS Live in Amsterdam te geven en jij kunt erbij zijn! Check onze Facebook en beantwoord daar de vraag bovenaan de pagina!

Douwe Bob - How Lucky We Are

Douwe Bob - Jacob’s Song

Douwe Bob - Slow Down

categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek!

news

GIVEAWAY: Win tickets voor de MTV EMA Pre-Party 2018

news

Janet Jackson is de winnaar van de MTV EMA Global Icon Award 2018

news

Ronnie Flex komt met eigen kledinglijn

news

Wat zegt je slaaphouding over jouw persoonlijkheid?

news

Ariana Grande en Pete Davidson verbreken verloving?

news

ADE 2018: Deze events wil je niet missen

news

10 bizarre achterliggende betekenissen van tracks

news