Local Hero: Thomas Azier

30 mei 2017
Na zijn succesvolle debuutalbum ‘Hylas’ was het niet de vraag óf er een tweede album van hem zou komen maar wanneer. Die vraag is inmiddels beantwoord nadat Thomas Azier eerder deze maand het album ‘Rouge’ dropte. De muziekwereld is weer een juweeltje rijker!
Thomas werd in 1987 geboren in Leiderdorp maar verhuisde al snel naar het Friese dorp Nijeberkoop. Hij blijkt al op jonge leeftijd passie voor muziek te hebben besluit dan ook een studie te gaan volgen aan de Academie van Popcultuur in Leeuwarden. Als Thomas op zijn negentiende als singer-songwriter én producer meer wilt experimenteren met muziek, besluit hij te verhuizen naar Berlijn. Thomas brengt vervolgens twee EP’s uit via zijn zelf opgerichte muzieklabel Hylas Records. Zijn muziek bracht hem veel belangstelling vanuit de rest van Europa en niet veel later tekent hij dan ook een contract bij Universal Music Frankrijk. Naast zijn recordlabel krijgt Thomas ook een vriendin die in Parijs woont, waarop hij besluit Berlijn in te ruilen voor de Franse hoofdstad.
In 2014 brengt hij dan eindelijk zijn debuutalbum ‘Hylas’ uit, waarmee hij de hitlijsten weet te bestormen in Nederland, België en Frankrijk. Vooral de nummers ‘Hylas’ en ‘Red Eyes’ gooien hoge ogen bij muziekliefhebbers. Naast zijn eigen succes weet Thomas het voor elkaar te krijgen meerdere nummers voor Stromae te mogen schrijven en zelfs het voorprogramma van zijn tour te verzorgen.
Nu, drie jaar later, is zijn tweede album ‘Rouge’ uit, waarmee hij de verwachtingen méér dan waar weet te maken. Rouge betekent rood in het Frans, de kleur van passie maar ook van gevaar. Ook al woont hij al een tijdje in Frankrijk, dit album gaat verder dan alleen Parijs. Ook Nederlandse en Duitse invloeden zijn in dit album terug te vinden. Zo schreef hij een track genaamd ‘Berlin’ en het nummer ‘Call’ dat over de aanslagen in Parijs gaat, die Thomas van dichtbij meemaakte.
Na eerder voor zijn singles ‘Talk To Me’ en ‘Gold’ de visuals te droppen, doet hij dat nu voor zijn nieuwe single ‘Babylon’. Check hieronder zijn nieuwe musicvideo en zijn album en laat ons weten wat jij ervan vindt!

Angelene

Rukeli's Last Dance

laatste nieuws

#1-DJ van de wereld Martin Garrix gaat optreden tijdens de MTV EMA 2016!

Nieuws

Dingen in Harry's gezicht gooien is not done

Nieuws

#KanyeDay was heel erg.. ‘Kanye’

Nieuws

#MTVSpotifriday: Camila Cabello, Jonas Blue, Cheat Codes, Muse

Nieuws

#MTVSpotifriday: DNCE, Zara Larsson, Teske, Harry Styles

Nieuws

#MTVSpotifriday: Fifth Harmony, Foo Fighters, Major Lazer, Kovacs

Nieuws

#MTVSpotifriday: Jax Jones, Demi Lovato, Royal Blood, Lucas & Steve

Nieuws

#MTVSpotifriday: Niall Horan, Mr. Probz, Imagine Dragons, Sevdaliza en meer

Nieuws