Ook Ed Sheeran, Imagine Dragons, YUNGBLUD, Griff en girl in red treden op tijdens de MTV EMA 2021

Je leest het goed: we voegen nog eens vijf artiesten toe aan de line-up van de MTV EMA 2021! Niemand minder dan Ed Sheeran, Imagine Dragons, YUNGBLUD, Griff en girl in red vergezellen op zondag 14 november 21:00 Maluma, Kim Petras, Måneskin en World Stage's OneRepublic op het podium in de Papp László Budapest Sportaréna in Boedapest, Hongarije.

Net na het uitbrengen van zijn vierde studioalbum, "=", is superster Ed Sheeran genomineerd in 5 (!) categorieën, waaronder 'Best Pop' en 'Best Artist'. En wie weet? Als voormalige host van de MTV EMA van 2015 heeft de Britse zanger misschien nog wel tips voor de host van dit jaar, Saweetie!

Na hun optreden in 2013 zijn Imagine Dragons, ook genomineerd voor 'Best Rock' en 'Best Group', terug om hun iconische tracks te laten horen bij de EMA's. De mannen zitten niet stil: ze hebben namelijk de afgelopen tijd samengewerkt met rapper en artiest J.I.D voor hun nieuwste single 'Enemy'. Deze zullen ze ook performen tijdens de show in Boedapest.

YUNGBLUD, die tijdens de EMA's in 2020 al twee nummers vanuit de lucht speelde, zal dit jaar hun nieuwe single 'fleabag' voor het grote publiek performen. Weet YUNGBLUD daarnaast ook de MTV EMA voor 'Best Alternative' toe te kunnen voegen aan hun collectie?

Ook twee van de 'Best Push'-genomineerden zullen het grootse podium in Boedapest betreden, namelijk de Britse zangeres Griff en het Noorse muzikant girl in red. Griff, die ook genomineerd is voor 'Best New', dropte in juni haar debuutmixtape 'One Foot in Front of the Other'. Griff heeft een druk jaar achter de rug: ze bracht begin dit jaar 'Black Hole' uit, stond in mei op het podium bij de Brit Awards en won daar zelfs Brit Award voor 'Rising Star'.

Met 11 miljoen Spotify-luisteraars is girl in red klaar om het publiek tijdens de MTV EMA omver te blazen. De MTV Push-artiest en 'Video for Good'-genomineerde zal dit jaar het nummer 'Serotonin' zingen tijdens de show. Het eerste album van de 22-jarige, 'if I could make it go quiet', bracht ze uit in april 2021 en heeft momenteel meer dan 1,6 miljard wereldwijde streams weten binnen te harken.

We kunnen niet wachten om deze vijf artiesten naast Maluma, Kim Petras, Måneskin en World Stage's OneRepublic op het EMA-podium te kunnen bewonderen!

De MTV EMA 2021 zie je op zondag 14 november vanaf 21:00 LIVE op MTV (Ziggo #20 / KPN #23).

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebookom meer over de MTV EMA te zien/lezen en praat mee met #MTVEMA. Vergeet ook niet op mtvema.com te stemmen om jouw favoriete artiest naar de overwinning te helpen. Stemmen kan tot 10 november 23:59 uur.