MTV Push januari 2022: Leer Mae Muller beter kennen

De Noord Londense Mae Muller ontdekte op haar 19e de kunst van songwriting, na jaren lang haar artistieke kant te hebben verkend met creatief schrijven. "Op dat moment verveelde ik me best wel en was ik niet zo blij met mijn leven en dacht ik, "Wat heb ik te verliezen?" zegt Muller, die toen achter de bar werkte bij een bar in de buurt. "Op een dag zat ik in de trein onderweg naar mijn vader, gewoon uit het raam te staren, en besloot ik een liedje te proberen te schrijven, het was eigenlijk een gedicht waar ik later muziek achter heb gezet." Het hypnotisch R&B nummer 'Close' kreeg snel veel aandacht online, wat het begin was van haar internationale doorbraak.

Door het wegnemen van niet werkende relaties en onprettige emoties met humor was haar meest recente EP, no one else, not even you het begin van een nieuwe creatieve piek voor Mae. De collectie van de zeven nummers was een grote stap in de goede richting. Met Mae's subtiele stem die goed past bij trap beats, funk gitaar en acoustische pop maar ook met songwriting samenwerkingen met Rick Nowels, Kenny Beats, Skyler Stonestreet en Amy Wadge. En, zoals Mae zegt, de titel is een expressie van self-love. "Natuurlijk zijn veel van mijn liedjes gebaseerd op persoonlijke ervaringen, maar ik vroeg mezelf zo vaak, over wie gaat dit nummer nu? En toen dacht ik, je maakt het hele verhaal over anderen: dit gaat eigenlijk helemaal niet over anderen – dit gaat over mij en mijn gevoelens".

Na het uitbrengen van haar EP, heeft Mae nummers in samenwerking met geweldige artiesten uitgebracht. Zo werkte ze samen met hitlijst duo Billen Ted van "Where You're Out", bekende rapper Big Zuu aan hun gezamelijke single "I Did It" die viral is gegaan op TikTok, en de meest recente single "Better Days" met NEIKED en Polo G.

"Better Days" kwam uit in september 2021 en behaalde meer dan 65 miljoen streams in maar vijf dagen tijd, nam een plek in de Top 10 van Spotify en Apple en werd een Top 5 geluid op TikTok en Snap. Tot slot werd "Better Days" ook in de lijst "100 Beste Liedjes van 2021" uit de Los Angeles Times genoemd.

Mae blijft de wereld verbazen, waarbij ze recentelijk voor het eerst in de U.S. op primetime televisie verscheen. Ze zong haar nieuwe hit "The Voice" en ze sloot 2021 af door samen met Polo G op te treden tijdens Dick Clarks's New Year's Rockin Eve in Los Angeles.

Na het bekend maken van haar aller eerste U.S. shows, die plaats zullen vinden in maart, ziet ook 2022 er sprankelend uit voor Mae. Bekend door haar prachtige vocals, ongekende eerlijkheid, en intieme maar erg energieke live set, zal Mae optreden in New York, Chicago, en Los Angeles. Samen met haar aankomende livedata komt ook planning voor een verplaatsing van de 2022-tour in U.K. Eerder was deze show uitverkocht. Hierbij trad ze op voor gigantische groepen bij festivals als Reading & Leeds, Bestival, Latitude, en Sundown Festival.

Met meer dan 390 miljoen streams van over de hele wereld en haar debuut album die later dit jaar uitgebracht gaat worden kunnen wij niet wachten om te zien wat Mae nog meer voor ons in petto heeft. We zijn blij om bekend te maken dat ze onze eerste internationale MTV PUSH artiest van 2022 is.

Benieuwd naar meer van Mae Muller? Volg haar op Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en Tiktok. Volg MTV op Instagram, Facebook en Twitter voor meer exclusieve MTV Push beelden.