MTV Push NL september 2021: Leer Goldband beter kennen

Uit het niets kwam de band de Nederlandse muziekindustrie binnenstormen met hun debuut EP en optreden op onder andere Lowlands, en dit hebben ze als geen ander gedaan. We hebben het over de Haagse band 'Goldband' die we deze maand onze MTV Push-artiest kunnen noemen! Met 3,5 miljoen streams op hun hit 'Witte Was' zijn we benieuwd naar deze groep!

De Nederlandse popgroep bestaat uit drie muzikale talenten. Het avontuur van Goldband begon bij Karel Gerlach. Hij studeerde muziekproductie en maakte techno muziek. Later kwam Milo Driessen erbij en gingen ze meer richting de popmuziek. Boaz Kok maakte het trio compleet. Sinds hun oprichting in 2019 hebben ze behoorlijk wat stof doen opwaaien. Met 'Witte Was' en 'Mijn Stad' brachten ze populaire nummers uit die ook op de dansvloer van pas kwamen.

In 2020 verscheen hun EP 'Van de Roulette naar de Doublet' en afgelopen vrijdag verscheen hun eerste volledige album: 'Betaalbare Romantiek'. Het is een volwaardig album waarop de muziek van Goldband lang niet meer altijd dansbaar is. De rest van hun typische sound is wel gebleven, en dat is te horen op 'Ik Haat Je': een donkere poptrack met beklemmend mooie video.

Ben jij benieuwd geworden naar de muziek van Goldband? Check hier de artiestenpagina van de band op Spotify of volg de groep op Instagram.

Houd ook onze socials in de gaten voor meer toffe video's in samenwerking met Goldband.