MTV EMA BEST DUTCH ACT 2020: Dit zijn de genomineerden

Eén van 's werelds grootste muziekevents, de MTV EMA komt er weer aan en ondanks alles belooft het ook dit jaar weer een iconisch muziekspektakel te worden! Zoals ieder jaar wordt de award voor MTV Best Dutch Act uitgereikt aan de meest succesvolle Nederlandse artiest van dit moment. Met nominaties voor de getalenteerde Bilal Wahib, Davina Michelle, Emma Heesters, Suzan & Freek en Tabitha móet het wel een bloedstollende strijd worden.

Bilal Wahib

Wie Bilal tegenkomt raakt overdonderd door zijn energie. Een energie die zorgt dat hij moeilijk stil kan zitten. Maar diezelfde energie maakt ook dat naast een bloeiende acteercarrière, Bilal er ook een muzikale carrière op nahoudt.

Davina Michelle

Davina Michelle weet zichzelf met haar ongeëvenaarde en dynamische stem in een paar jaar tijd op knappe wijze te vestigen als meest succesvolle Nederlandse zangeres ooit in de Top 40.

Emma Heesters

Emma Heesters is een gepassioneerde zangeres, songwriter en meeste gevolgde YouTube artiest in Nederland. Emma is haar carrière begonnen met het uploaden van covers op YouTube en snel kreeg ze een toegewijde followers over de hele wereld.

Suzan & Freek

De carrière van Suzan & Freek lijkt uit het niets ontstaan, maar ze timmeren al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar.

Tabitha

Kwetsbaar durven zijn en van jezelf houden. Het zijn belangrijke thema's in haar muziek, maar ook in het leven van Tabitha. Dat haar fans bewondering hebben voor het feit dat ze zichzelf is en daardoor geïnspireerd raken om ook meer zichzelf te zijn, is dan ook wat haar drijft.


------------------
 
Stemmen
Om de MTV EMA voor Best Dutch Act binnen te slepen hebben de genomineerden jouw hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet.
 
#MTVEMA #MTVBestDutchAct