MTV Push maart 2022: Leer Shanseea beter kennen

Shenseea is een van de meest gevraagde en opkomende sterren in de muziek industrie. Ze staat bekend om haar zelfverzekerde, gladde rijmpjes en energieke dancehall-hits. Shenseea's vaardigheden als zangeres, rapper en songwriter verdiende stempels van goedkeuring van The New York Times, The Guardian, Billboard en meer, en van legendes als Funkmaster Flex, Cardi B en Missy Elliott.

Na het uitbrengen van haar Vybz Kartel-geassisteerde debuutsingle "Loodi" in 2016 en een periode van Sean Paul's 2017 Europese tournee, kwam Shenseea in 2019 bij Rich Immigrants/Interscope Records terecht en was ze de eerste Jamaicaanse artiest die tekende bij een groot label. Ze hield de energie hoog door eenmalige nummers uit te brengen, waaronder haar debuutsingle "Blessed" met Tyga, die miljoenen keren is afgespeeld.

Shenseea's steeds groter wordende talenten hebben haar kansen geboden buiten de Caribische dancehall-sfeer. Daarnaast met samenwerkingen in pop (Christina Aguilera's "Right Moves"), R&B (Masego's "Silver Tongue Devil") en EDM (Major Lazer's "Tiny"). Het werd nog beter toen ze als enige vrouwelijke rapper op Kanye West's Grammy-genomineerde album DONDA stond, ze was te horen in Souls' en 'Ok Ok Pt 2', het couplet dat ze zong noemde Complex 'sensueel' en 'krachtig'.

Shenseea's persoonlijke en artistieke zelfverzekerdheid zijn de belangrijkste thema's die ze draagt voor haar langverwachte debuutstudio-album, ALPHA (die wordt uitgebracht op 11 maart). Het album telt 14 dancehall nummers, in samenwerking met artiesten als Megan Thee Stallion, Offset, 21 Savage en dancehall-sterren Beenie Man en Sean Paul. Zowel Shenseea's schrijf-, zang als raptalent zijn terug te horen in het album.

Naast het inspireren van anderen om te doen waar ze van houden, heeft Shenseea een doel om Grammy's te winnen en invloed uit te oefenen op de muziekmarkt. Ze wil haar kinderwens waarmaken en zich inzetten voor haar geboorteland. 'Het voelt goed om Jamaica te vertegenwoordigen', zegt ze. Ze voegt toe: 'hoewel, het is een verantwoordelijkheid is om in de voorhoede van de Caribische muziekwereld te staan.' Ze is er klaar voor. "Het maakt me niet uit. God heeft mij gekozen', zegt ze. 'Het is niet alsof ik ooit heb stilgestaan, het is gewoon constante groei door consistentie en hard werken en door gewoon geweldige muziek te maken."

We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst biedt voor Shenseea en zijn enthousiast om haar aan te kondigen als onze wereldwijde MTV PUSH-artiest voor maart 2022.

Benieuwd naar meer van Shanseea? Volg haar op Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en Tiktok. Volg MTV op Instagram, Facebook en Twitter voor meer exclusieve MTV Push beelden.