MTV EMA BEST DUTCH ACT 2023: Dit zijn de genomineerden

Op 5 november is het weer tijd voor één van de grootste avonden in de wereldwijde muziekindustrie; de MTV EMA! Dit jaar zal de MTV EMA plaatsvinden in Parijs, en staat de award voor MTV Best Dutch Act klaar om uitgereikt te worden aan de beste Nederlandse artiest van dit jaar. De genomineerden van dit jaar zijn..... Flemming, Idaly, Kriss Kross Amsterdam, S10 en Zoë Tauran! Met deze getalenteerde artiesten in de running beloofd het een spannende strijd worden. Stem nu via mtvema.com op jouw favoriet!

FLEMMING

In 2021 maakte FLEMMING zijn entree in de muziekwereld met zijn debuutsingle ‘Amsterdam’, binnen drie maanden was de single goud. De zanger uit Den Bosch staat op het punt zijn grootste eigen show te geven in AFAS LIVE, bovendien hebben al zijn singles minimaal de gouden status behaald. Zal hij naast dit razende success ook een MTV Award binnenhalen?

Idaly

In 2014 maakte Idaly zijn debuut als artiest en in 2015 sloot hij zich aan bij collectief New Wave, waar ze de grote hit "No Go Zone" scoorden. Na talloze individuele releases die volgden, bracht hij eerder dit jaar het album 'Betty' uit, met populaire nummers als 'Amazin'' en 'Stars', een eerbetoon aan zijn grootmoeder. Met een uitverkocht Paradiso en een nieuw uitgebrachte EP ‘Nachten Als Dit’, staat nu ook een MTV EMA award op hem te wachten. Na talloze individuele releases die volgden, bracht hij eerder dit jaar het album 'Betty' uit, met populaire nummers als 'Amazin'' en 'Stars', een eerbetoon aan zijn grootmoeder. Middels een uitverkocht Paradiso en een nieuw uitgebrachte EP ‘Nachten Als Dit’, is ook Idaly een grote kanshebber.

Kris Kross Amsterdam

Wat begon in 2011 als het organiseren van feesten, mondde uit in het produceren en draaien van eigen dancetracks. Sinds hun grote hit ‘SEX’ is het dj-trio Kriss Kross Amsterdam niet meer weg te denken uit de hitlijsten en hebben ze inmiddels vele succesvolle samenwerkingen op hun naam staan met o.a. Rolf Sanchez, Emma Heesters en Tabitha. In juli 2023 werden ze nog verrast met een gouden plaat, met een MTV EMA award ernaast zal de cirkel rond zijn.

S10

S10, ook wel de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop genoemd, tekende met haar authentieke sound op 17-jarige leeftijd een platencontract, wat al snel leidde tot de ontvangst van een Edison Award in de categorie 'Alternative'. De zangeres hoopt met haar muziek iets te betekenen in de levens van anderen. De miljoenen streams, een 11e plek op het Eurovision én een nominatie voor MTV Best Dutch Act lijken deze ambitie te bevestigen.

Zoë Tauran

De carrière van Zoë Tauran zit in een stroomversnelling. Waar ze vorig jaar nog MTV Push-artiest was, heeft ze ondertussen haar debuutalbum uitgebracht en stond ze afgelopen zomer in het voorprogramma van Coldplay in Amsterdam. Haar eerste track ‘Solo’ is platina, en voor ‘Gebruik Me’ ontving ze een gouden plaat. Zal een MTV award haar volgende ‘Applaus’ zijn?

------------------StemmenOm de MTV EMA voor Best Dutch Act binnen te slepen hebben de genomineerden jouw hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet.#MTVEMA #MTVBestDutchAct