MTV Push april 2021: Leer the Kid LAROI beter kennen

Je ontmoet niet elke dag een 17-jarige met het zelfvertrouwen als die van the Kid LAROI, die er alles aan doet om rap koning te worden. Geboren en getogen in Sydney, groeide de 17-jarige LAROI op luisterend naar hip-hop en R&B-iconen zoals Tupac, Erykah Badu, The Fugees, Lil Wayne en Kanye West. Hij wilde al sinds hij zich kan herinneren muziek maken, en hoopt een plekje te claimen midden in de Amerikaanse legacy.

LAROI begon als kind al met het schrijven van raps, hij vulde zijn notitieboekjes met rijmpjes en leerde zo de kneepjes van het schrijven van nummers. Maar pas toen hij zijn freestyle video's online gooide begon hij een publiek op te bouwen die zijn verhalen en werk fantastisch vonden. "Een jongen nam contact met mij op via Facebook en zei dat ik zijn studio gratis kon gebruiken - hij liet me vrij in zijn studio, ik maakte een hele hoop nummer en plaatste deze op Soundcloud".

LAROI's teksten zijn geraffineerd en gedurfd. Zijn nummer 'Let Her Go' die hij in 2019 uitbracht (inmiddels meer dan 20 miljoen weergaven heeft), geeft LAROI's voorliefde voor rauwe en soms grove liefdesverhalen goed weer. Hij heeft een goed oor voor aanstekelijke trap beats en melodieuze auto-tuned hooks, waarmee hij uiteindelijk de aandacht trok van de grootste namen binnen de rap-scène. Nadat hij meedeed in de competitie op 'Triple J Radio' in 2016, was het Chicago's Lil Bibby, inmiddels goede vriend en mentor, die hem ondersteunde en hem op podia van onder andere JuiceWRLD kreeg. Oók is hij inmiddels te vinden op het nieuwste album van Justin Bieber als featuring op de track 'Unstable'.

"Het is echt wat ik altijd gedroomd heb… Ik wist altijd dat het groter zou zijn dat dat" zegt LAROI over zijn succes en het publiek dat hij heeft opgebouwd buiten Australie. Met zijn nu al succesvolle nieuwe EP 'F*CK LOVE (SAVAGE)', waarmee hij op nummer 3 de ranglijsten van  de Billboard 200 binnen kwam. En met meer dan 34 miljoen (!) views op zijn 'WITHOUT YOU' videoclip op YouTube en maandelijks zo'n 26 miljoen (!) luisteraars via Spotify is dit nog maar het begin voor LAROI. Wij zijn dan ook super enthousiast dat hij onze wereldwijde MTV Push-artiest van de maand april is!