MTV EMA BEST DUTCH ACT 2022: Dit zijn de genomineerden

13 november is het zo ver. We maken ons opnieuw op voor één van de grootste muziekevents ter wereld, de MTV EMA! Zoals ieder jaar zal een een award voor MTV Best Dutch Act worden uitgereikt aan de beste en meest gestemde Nederlandse artiest van dit jaar. Onder de nominaties vallen Antoon, Frenna, Goldband, RONDÉ en Yade Lauren. Met zo'n lijst belooft het niks minder dan een spectaculaire wedstrijd te worden.

Antoon

Als middelbare scholier was Antoon al veel bezig met muziek en heeft inmiddels al veel successen op zijn naam staan. Dit jaar bestormde hij de hitlijsten met zijn singles 'Hallo' en 'Olivia' en bracht de gelijknamige EP's uit.

Frenna

Frenna zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekscene is onmiskenbaar en hij heeft in zijn carrière al vele mijlpalen aangetikt. De muzikale ambities van deze trendsetter en alleskunner passeren zelfs de Nederlandse grens. Met als kers op de taart dit jaar, zijn track 'Waistline waar hij zijn passie voor muziek en hip-hop cultuur eert.

Goldband

De mannen van Goldband weten sinds kort heel Nederland mee te slepen in hun pakkende tracks en enerverende teksten. Naast het geven van spectaculaire shows heeft het trio de laatste jaren een aantal prijzen in de wacht gesleept en gaven de Haagse helden een spectaculair Lowlands-optreden.

RONDÉ

Dat het lekker gaat met RONDÉ, is zacht uitgedrukt. Want wat begon als een schoolopdracht, ontwikkelde zich als een waar succes. Ze begonnen al in 2014 maar domineerde dit jaar vrijwel iedere hitlijst met 'Love Myself' en 'Hard To Say Goodbye'.

Yade Lauren

Vorig jaar won Yade Lauren nog de MTV Push Award en dit jaar is ze genomineerd voor haar eerste MTV EMA.  Naast vele samenwerkingen met o.a. Josylvio en Kevin én met haar eerste zelfstandig uitgebrachte single 'In De Nacht', ging ze dit jaar de miljoenen streams voorbij. Ook heeft ze met haar uitverkochte shows haar sterrenstatus bewezen.


------------------
 
Stemmen
Om de MTV EMA voor Best Dutch Act binnen te slepen hebben de genomineerden jouw hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet.
 
#MTVEMA #MTVBestDutchAct