MTV Push november 2021: Leer Nessa Barrett beter kennen

Ze is vanuit het dorp waar ze opgroeide, zuid New Jersey, haar musicale roeping achterna gegaan in Los Angelas. De 19-jarige singer-songrwriter Nessa Barret: "ik heb een heel jaar mijn platform laten groeien, maar heb nooit m'n eigen waarheid gedeeld". Pretty Poison, haar debuut EP via Warner Records, maakt alles duidelijk. Uitgroeien tot een geweldige artiest ziet er misschien leuk uit, maar de weg ernaartoe was niet de makkelijkste. Barrett deelt nu haar genezingsproces door middel van zeven tracks die laten zien hoe ze is geworden tot wie ze altijd al wilde en had moeten zijn.

Als laatste jaars student op de middelbare school, probeerde ze erbij te horen door te beginnen met TikTok. Uiteindelijk deed ze veel meer dan erbij horen, ze viel op. Haar charismatische manier van dansen, lip-syncen en zang video's trokken miljoenen kijkers aan. Zelfs toen voelde iets niet helemaal goed. Ze liet zichzelf zien op TikTok op de manier dat ze dacht dat mensen haar wilde zien – opgewekt, meisjesachtig, altijd blij – in plaats van haar echte zelf. Ze besloot om volledig een carriere in muziek achterna te gaan als een authentieke uitlaatklep.

Haar pop-punk nummer "la di die", die ze samen met legendarische blink-182 drummer Travis Barker en zijn DTA Records gesigneerde artiest jxdn uitbracht, heeft meer dan 150 miljoen streams en staat op nummer 27 bij de Top 40 Radio. De single Pretty Poison zorgde ervoor dat "I hope ur miserable until ur dead" voor de eerste keer in de Billboard Hot 100 verscheen wat Barrett het middelpunt van alle aandacht maakte: wat ze lang heeft ontweken. In de aanloop naar naar de Pretty Poison EP, vormde deze reeks succesvolle singles voor haar meest eerlijke werk tot nu toe.
 
Zo indrukwekkend divers als Pretty Poison's sonische palette is, is ook het combineren van donkere en oncontroverciele pop beats samen met zware gitaren en harde drums - en de bijhorende muziek video's, gecreeerd en co-directed door Barrett – Barrett's bijzondere stem komt toch boven alles uit. En nu dat ze haar stem heeft gevonden, zal ze die gebruiken om te pleiten voor mentale gezondheid en op te komen voor berichten die haar het meest dierbaar zijn.

Benieuwd naar meer van Nessa Barret? Volg haar op Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en Tiktok. Volg MTV op Instagram, Facebook en Twitter voor meer exclusieve MTV Push beelden.