MTV Push mei 2021: Leer Olivia Rodrigo beter kennen

Voor singer, songwriter en actrice Olivia Rodrigo, is een van de belangrijkste dingen in haar leven het bespreekbaar maken en verwoorden van haar diepste gevoelens.
 
"Toen ik op het idee van 'drivers license' kwam was mijn hart enorm gebroken en dat was zo verwarrend voor mij, zo dubbelzinnig. Door al deze gevoelens in een nummer te verwerken kreeg ik het gevoel dat het veel makkelijker en overzichtelijker was - en aan het einde van de dag, is dat naar mijn mening de bedoeling van het schrijven van nummers. Er gaat niets boven het zitten achter een piano in mijn kamer en een heel verdrietig nummer schrijven. Dat is echt wat ik het leukste vind om te doen."
 
Ze deelde eerst een clip van het, door piano-gedreven, alt-pop nummer op Instagram in de zomer van 2020, waar de fans enorm goed op reageerden. Hierdoor werd ze geïnspireerd en ging ze naar de studio met co-schrijver Dan Nigro (Conan Gray, Lewis Capaldi, Carly Rae Jepsen) waarmee ze het nummer af maakte. Met zijn harmonieën en percussie is 'drivers license' een briljante balans van een ongefilterde emotionele uitstorting en een vrolijke deun.

Rodrigo staat daarnaast in de lijst van Variety's 'Power of Young Hollywood 2020' en heeft dan ook de hoofdrol van Nini Salazer-Roberts in de Disney+'s hit serie 'High School Musical: The Musical: The Series'. Haar record-brekende single 'drivers license' kwam zelfs op nummer 1 in de 'Billboard Hot 100' en bleef maarliefst acht weken op diezelfde plek. De track is 2x RIAA gecertificeerd Platina en is het eerste nummer dit jaar dat RIAA gecertificeerd Gold, Platina en dubbel-Platina is!

Naast het behalen van de nummer 1 plek op meerdere grote streaming platformen brak 'drivers license' het Spotify-record voor de meeste streams op een dag (!) en had het nummer de meeste wekelijkse streams voor een debuutsingle, dedurende de wereldwijde geschiedenis van Spotify. Hiermee verbrak ze haar eigen record voor het hoogste aantal Spotify-streams voor één nummer in een week. Daarnaast brak ze ook het 'Global Amazon Music'-record voor het behalen van de meeste streams in een week op een debuutsingle en de meeste on-demand streams in een enkele dag. En mogen we niet vergeten dat ze de meeste stemgestuurde aanvragen kreeg via Google's Alexa voor het afspelen van het nummer, wereldwijd. Haar single brak dan ook het record van BTS voor de meeste weken op nummer 1 in de Billboard Global 200 en de track is nu óók 's werelds eerste nummer in de geschiedenis van de Billboard Global 200 en de Billboard Global Excl. U.S. voor het behouden van de nummer 1 plek 8 weken achtereen.

Olivia zal haar debuut album SOUR later deze maand uitbrengen, compleet met sprankelend piano melodieën en bruisende gitaarsolo's en natuurlijk de haar prachtige stem. Verder verrijkt ze haar status als een van de meest belovende jonge artiesten van het moment en wij zijn dan ook super blij dat ze onze wereldwijde MTV Push-artiest is voor de maand mei.