ZOOP: waar zijn de ‘rangers’ nu?

Met onlangs een throwback naar Het Huis Anubis kon deze childhood-show van Nickelodeon natuurlijk niet ontbreken… In ZOOP volgden we de levens van een stel jongeren die werden opgeleid tot dierenverzorger (en to be honest, dat carrièrepad zagen we meteen zelf ook wel zitten). Van 2004 tot en met 2006 verrijkte ZOOP ons leven. Ouwehands Dierenpark, waar de serie opgenomen werd, was voor ons allen dan ook the place to be. ZOOP in Afrika, ZOOP in India en ZOOP in Zuid-Amerika; ZOOP was letterlijk OVERAL! Maar wat doen de castleden anno 2018 en hoe zien ze er nu uit? We hebben het even voor je uitgezocht.

Juliette van Ardenne (Sira Schilt)

Juliette (34) leren we in de serie kennen als Sira Schilt. Ondanks dat Sira de jongste was van de squad wist ze wel al van alles over de dieren (geen verrassing als je in het dierenpark woont). Juliette heeft na de serie nog een hoop acteerwerk verricht; zo speelde ze onder andere in ONM, GTST, Dokter Tinus en Smeris. En in 2014 was ze nog te zien in Expeditie Robinson! Juliette heeft in 2016 dochter Dees ter wereld gezet en is echt net bevallen van zoontje Kobus. Congrats! 
 

 

Hij is er gewoon.. Kobus 💙 01/06/2018


A post shared by Juliette van Ardenne (@jvardenne) on


Viviënne van den Assem (Elise Pardoel)
Viviënne (34) speelde de stille, soms wat verlegen, Elise Pardoel. Viviënne heeft na ZOOP zeker niet stilgezeten. Zo was de actrice te zien in Flikken Maastricht, Mees Kees en Meiden Van De Herengracht. Ook was haar stem te horen in de populaire films WALL-E en Surf's Up, en zong ze de singles 'Wat ik wil met Kerstmis... ben jij!' en 'Kon het elke dag maar Kerstmis zijn.' Op dit moment is Viviënne vooral te zien als presentatrice. Ze presenteerde onder andere MolTalk (ze won Wie Is De Mol? in 2009), Z@pplive en is ze nu actief als presentatrice voor Goedemorgen Nederland.
 

 

Ho li day. 🍉


A post shared by VIVIENNE (@viviennevandenassem) on


Erwan van Buuren (Alwin Bendorff)
Erwan van Buuren (39), a.k.a. Alwan Bendorff, was niet tot het laatste seizoen in ZOOP te zien. Hij speelde wel nog in de laatste twee ZOOP-films en ook even in de serie SpangaS. Erwan werkt nu nog steeds in media, maar dan achter de schermen. Zo werkte hij voor de films Lucia de B. en The Fault in Our Stars! Doet 'ie goed!

Nicolette van Dam (Bionda Kroonenberg)
Bionda! Van de verwende, hysterische Bionda kregen we elke keer wel weer de slappe lach. Met haar knalroze koffers, gouden jasje en altijd perfect zittende haar was Bionda dé definitie van 'extra'. En wat Nicolette (33) nu doet… Ja, moeten we dat überhaupt nog vertellen?! Nicolette is één van Nederlands bekendste celebs geworden, met een Insta-following van ruim 600.000. Ze was op tv onder andere te zien in Voetbalvrouwen, RTL Woonmagazine, The Next Boy/Girl Band en presenteerde voor MTV nog Pimp My Room. Daarnaast is Nicolette natuurlijk trotse moeder van dochters Lola-Lily en Kiki-Kate!
 

 

Good night, sleep tight 😴😘


A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) on


Ewout Genemans (Bastiaan van Diemen)
Ewout Genemans (33) speelde de vrolijke, muzikale Bastiaan. Hij werkte na ZOOP als presentator onder andere voor Willem Wever en de BZT-show, maar is vooral enorm succesvol geworden met zijn productiebedrijf No Pictures Please. Het bedrijf richtte hij samen op met mede-ZOOP-acteur Jon Karthaus. No Pictures Please heeft series als My First Holiday, DREAM SCHOOL én MTV's Ex On The Beach: Double Dutch geproduceerd!

Jon Karthaus (Moes Brinksma)
Moes, de nerd van de groep, werd gespeeld door Jon Karthaus (33). Na ZOOP heeft Jon nog geacteerd, zoals in de film Afblijven, maar heeft hij zich ook gauw gefocust op werk achter de schermen. En ook hij doet dat met succes! Na zijn tijd bij No Pictures Please, heeft Jon het productiebedrijf/platenlabel Johnnywood opgericht, waarvoor hij onder andere de serie Weemoedt en de films Homies en Bella Donna's regisseerde. Met actrice Carolien Spoor heeft Jon vorig jaar zoontje Otis gekregen, en ja, wij beginnen ons ook oud te voelen…
 


Sander Jan Klerk (Aaron Zomerkamp)
Sander Jan Klerk (36) joinde een jaartje later de cast met de rol van Aaron Zomerkamp. Na de serie is Sander blijven acteren en de lijst series en films waar hij in speelde is láng! Van Sonny Boy en Danni Lowinski tot Moordvrouw. En niet geheel onbelangrijk: Sander was backing vocalist van zanger Mika tijdens zijn Europese The Origin of Love Tour - impressive!

Patrick Martens (Mike Bosboom)
Patrick Martens (40) speelde de knappe Mike Bosboom, het vriendje van Elise. Ook Patrick heeft de spotlights niet verlaten en is te zien geweest in talloze films en series: Hartenstraat, Gooische Vrouwen 2, Fashion Planet… Net als een paar andere ex-castleden werkt ook Patrick veel als presentator. Hij heeft bijvoorbeeld meer dan 7 jaar programma's voor Nickelodeon gepresenteerd, waaronder Super Nick samen met ZOOPs Viviënne (Elise), Nick Battle en de Kids' Choice Awards.
 

 

Self timer fail, but we nailed it anyway! #mikeenelise #fail #france #selftimer


A post shared by Patrick Martens (@patrickmartens1) on


Monique van der Werff (Taffie Arends)
Last but not least; onze punker Taffie! Monique van der Werff (35) speelde die rol zó goed, dat we bijna zelf zo'n kleurrijk kapsel overwogen (hé, je bent fan of je bent het niet). Monique heeft na ZOOP in een paar films en series gespeeld (waaronder Honeyz) maar is nu vooral nog actief met haar passie voor theater. Zo heeft ze de stichting White Rabbit opgericht, waar ze onder andere voorstellingen mee maakt. En voor we het vergeten: ze heeft in 2007 nog meegedaan aan So You Wanna Be a Popstar!

Trouwens, Jon Karthaus (Moes) zei laatst nog in een interview dat hij het wel zou zien zitten om met de cast in een nieuwe ZOOP-film te spelen! Met wie zou jij direct naar de bios rennen?