MTV Push Award 2020: Dit zijn de genomineerden

Vorig jaar werd tijdens de MTV EMA Pre-Party in Amsterdam de allereerste lokale MTV Push Award uitgereikt aan rising star Emma Heesters. Ondanks dat we door alle maatregelen dit jaar geen event organiseren, hebben we dit keer weer drie aanstormende talenten geselecteerd die in de race zijn voor deze felbegeerde juryprijs: ADF Samski, GIAN en Yade Lauren.
 
MTV Push zet al jarenlang internationaal aanstormend talent in de schijnwerpers. De artiesten laten meer van zichzelf zien door middel van exclusieve optredens en interviews; ze halen hiervoor alles uit de kast. Naast internationale acts, 'pushen' we sinds kort ook iedere maand een opkomende Nederlandse artiest. Zo stond oktober helemaal in het teken van hip-hop duo GIAN. Nu zijn de heren samen met ADF Samski en Yade Lauren in de running voor dé MTV Push Award van 2020 en de winnaar van deze prijs zullen we het komende jaar extra in de schijnwerpers gaan zetten.

Lees hieronder meer over onze genomineerden en houd onze site en socials in de gaten voor meer nieuws over de bekendmaking van de winnaar.

ADF Samski
De rapper zette de Nederlandse muziekscene op zijn kop door eind vorig jaar muziek te releasen op het podcastplatform van Spotify. Omdat hij óver een bestaand nummer rapte, was dit de enige oplossing om zijn track 'No Hook 3' uit te brengen. Toen ze er bij de streamingsdienst achter kwamen hoe de vork in de steel zat, was de hype al te groot om te negeren. ADF Samksi stapte op deze manier meteen uit de schaduw van zijn halfbroer Ronnie Flex. Net voor de coronacrisis regende het boekingen en zodra de lockdown begon, rondde hij een album af waarmee hij in juli ook de reguliere hitlijsten zou toppen.
 
Volg ADF Samski op Instagram.

GIAN
Het Rotterdamse duo Johnny Ray en Eddie Dukan is een verrassende verschijning in het Nederlandse hiphop-landschap en bemachtigde in oktober de allereerste MTV Push NL-act positie. GIAN onderscheidt zich met dromerige teksten, opzwepende beats en het creatieve gebruik van elektrische gitaren. Bij MTV Push Introducing kregen ze hulp uit verrassende hoek: rockband Di-Rect liet weten fan te zijn van de boys.
 
Volg GIAN op Instagram en YouTube.

Yade Lauren
Ze scoorde eerder hit na hit samen met Yellow Claw, Kris Kross Amsterdam en Kevin, maar 2020 was het jaar waarin Yades solocarrière écht een kickstart beleefde. Voor het album 'Reflecties' koos ze ervoor om Nederlandstalig te zingen en dat bleek precies waar R&B-liefhebbers op zaten te wachten. Tientallen miljoenen streams later is het hoog tijd voor een nominatie.
 
Volg Yade Lauren op Instagram en YouTube.