MTV Push oktober 2020: Leer Ashnikko beter kennen

Ashton Nicole Casey, beter bekend als Ashnikko, is een Amerikaanse singer-songwriter, rapper en producer die met kunst, muziek en seksuele bevrijding in gaat tegen de status quo. Ze werd geboren in North Carolina en verhuisde daarna naar Oost-Europa waar ze opgroeide met een mix van countrymuziek en Slipknot. Nu maakt ze alternatieve popmuziek die vrouwen aanspoort om nooit terug te deinzen van hun kracht.
 
Tot haar zeventiende luisterde Ashnikko alleen naar vrouwelijke artiesten en ze beschouwt M.I.A, Nicki Minaj, Bjork en Janis Jopin dan ook als de feministische en sekspositieve invloeden die haar hebben geholpen om haar sound te vormen. Op haar achttiende besloot ze Letland te verlaten en te verhuizen naar Londen om haar verlangen om kunst te creëren te ontdekken. In Londen werkte ze hard en verbleef ze bij vrienden terwijl ze muziek maakte. Ze bracht haar eerste EP genaamd ''Sass Pancakes'' in 2017 uit.
 
Sindsdien heeft ze al meerdere EP's uitgebracht. Haar track ''Stupid'' werd een wereldwijde hit die in een viral Tiktok-dansje werd gebruikt waaraan zelfs Miley Cyrus meedeed. Ashnikko heeft met haar onbeschaamde en gedurfde muziek de aandacht getrokken van mensen over de hele wereld, waaronder Billie Eilish en Doja Cat die zeiden: "Hou deze b***h in de gaten''.
 
MTV houdt Ashnikko ZEKER in de gaten! Haar nieuwste mixtape 'DEMIDEVIL', met daarop Grimes & Princess Nokia, komt volgende maand uit en wij zijn onwijs blij dat ze onze PUSH-artiest van de maand is.