Bente wint de MTV Push Award 2021

Bente heeft de juryprijs voor MTV Push-artiest van 2021 gewonnen! Ze volgt Yade Lauren op die vorig jaar de tweede Nederlandse MTV Push Award in ontvangst mocht nemen. Afgelopen zaterdag 21 maart, op het podium van TivoliVredenburg, kreeg Bente de award uitgereikt door niemand minder dan Maan. Daarbij volgt ze Emma Heesters en Yade Lauren op die in 2019 en 2020 de MTV Push Award in ontvangst namen.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Bente Fokkens, oftewel Bente, al een heel leven als artiest erop zitten. Bente is onder andere bekend van de film 'Misfit' waar ze de rol speelde van Magenta. Daarnaast deed ze in 2012 mee aan The Voice Kids, waar ze veel indruk maakte met haar cover van 'Lost' van Anouk.  Ze mocht ook een rol spelen in de film 'Kappen', gebaseerd op het boek van Carry Slee, waarvoor ze de titeltrack 'Days of Old' opnam. Dat nummer is nog altijd een iconisch nummer voor een gehele generatie.

Door de jaren heen is Bente de studio ingedoken met een aantal grote namen waaronder Tim Knol, Anne Soldaat en Okke Punt. Bente is inmiddels uitgegroeid tot een grote artiest in Nederland en zingt nu ook nummers met onder andere pop artiest en goede vriendin Maan. Voor 2022 staat er voor Bente een nieuwe EP op de planning en komt er een samenwerking aan met hit-sensatie Meau. We zijn benieuwd naar wat Bente nog meer gaat bereiken in de toekomst en zijn daarom enthousiast om de MTV Push Award te overhandigen aan Bente.