MTV Push april 2022: Leer Omar Apollo beter kennen

Maak kennis met de nieuwe MTV Push artiest van deze maand, Omar Apollo. Omar veranderde in slechts een paar jaar tijd van jonge muziekmaker tot een van de meest felbegeerde R&B-artiesten van zijn generatie. We zijn dan ook trots om Omar Apollo te introduceren als de nieuwe internationale MTV Push-artiest van de maand April.

De Mexicaans-Amerikaanse singer-songwriter Omar Apollo, ook wel Omar Velasco, komt uit Hobart, Indiana. Hij speelde gitaar in de kerk toen hij jong was, maar stopte omdat hij de muziek die ze speelden niet leuk vond. Toen hij 11 of 12 was, kochten zijn ouders hem een gitaar voor zijn verjaardag, maar het was een elektrische gitaar zonder versterker. Deze ruilde hij in voor een akoestische gitaar die hij uiteindelijk leerde bespelen door YouTube. Een nieuwere gitaar die hij later had gekocht, werd gestolen toen hij 15 was en het kostte hem een paar jaar om een nieuwe te kopen en weer te gaan spelen. Daarna leerde hij ook zingen op YouTube, nadat hij kritiek op zijn stem had gekregen van zijn vader en vrienden. Omar ging naar de Indiana University Northwest, maar stopte twee weken later omdat hij het gevoel had dat hij iets anders moest doen en zich op muziek wilde concentreren.  

Van het luisteren naar Brandy en Stevie Wonder als kind tot het zelf uitbrengen van een paar EP's als jonge man met zijn kenmerkende 'slaapkamer ziel'. Hoe uniek zijn geluid ook is, Apollo heeft evenveel aandacht gegeven aan zijn teksten. Thema's als romantisch verlangen en zelfverbetering vermengde hij met uitingen van cultureel erfgoed en identiteit. In 2020 bracht hij zijn zelf opgenomen project Apolonio uit en om de release te vieren, gaf Apollo een live stream concert vanuit Paisley Park, de legendarische woonplek van een van zijn held, Prince.

In 2021 bracht hij twee singles uit, "Go Away", die hij zong in The Tonight Show van Jimmy Fallon en "Bad Life" met Kali Uchis. Apollo sloot het jaar goed af en ontving zijn eerste Latin GRAMMY-nominatie voor zijn samenwerking "Te Olvidaste" met C Tangana. Apollo's langverwachte debuutalbum IVORY bracht hem naar een ander niveau in zijn carrière. Zijn nummers overschrijden genre lijnen en taalbarrières laten een nog grotere muzikale diversiteit zien van de toch al grenzeloze maker.

Na de release van zijn debuutalbum IVORY (nu verkrijgbaar), gaat Omar dit voorjaar ook op zijn Desvelado-tour met meerdere nieuwe stops, waaronder twee optredens op Coachella. De tour zal een opwindende terugkeer naar het podium zijn voor de artiest die GQ "een van de meest energieke live-artiesten van zijn generatie" noemde.

Omar heeft het gevoel dat hij net begint. De artiest die zichzelf ooit "gewoon een kind uit Indiana" noemde, betreedt nieuwe wegen, verlaat alle comfortzones en kijkt nooit meer achterom. Dat gezegd hebbende, zijn we super enthousiast om hem aan te kondigen als onze wereldwijde MTV PUSH-artiest voor april 2022.

Benieuwd naar meer van Omar Apollo? Volg hem op Instagram, Twitter, YouTube en Tiktok. Volg MTV op Instagram, Facebook en Twitter voor meer exclusieve MTV Push beelden.