‘Let’s Ketchup’ Recept: Home Made Granola (Aflevering 4)

Juultje Tieleman ken je natuurlijk van haar YouTube video's of razend populaire Instagram account. Gezond leven en in shape blijven is daarom ook mega belangrijk voor de knappe influencer. Toch houdt Juultje wel van lekker eten en deelt daarom alle insights over haar eetpatroon in de nieuwe 'Let's Ketchup'.
 
In deze aflevering staat het ontbijt centraal; Juultje maakt daarom samen met MTV host Kay Nambiar 'Home Made Granola'. Een gezond én lekker begin van je dag! Geïnspireerd? Check hier het hele recept:

Wat heb je nodig?
 

  • 170 gram havermout
  • 40 bram cashewnoten (heb je liever andere noten, of wil je iets meer of minder? Geen probleem, maak het naar jouw smaak!)
  • 60 gram tahini
  • 20 gram sesamzaad
  • 40 gram ahorn siroop
  • 40 gram gepofte quinoa (of gepofte rijst)
 
 
Wat moet je doen?
 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verzamel vervolgens alle ingrediënten in een grote kom zodat je alles makkelijk door elkaar kan mixen. Schep na een intensief potje husselen het mengsel op de bakplaat en druk het geheel goed aan tot alles plat is. Bak dit 10 tot 15 minuten in de oven tot de randjes mooi bruin zijn.
 
Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat het minimaal een halfuur afkoelen, niet direct in stukken breken, op deze manier krijg je de perfecte crunch! Maak daarna de brokken zo groot of klein zoals jij wilt. Bewaar de granola in een afgesloten bakje of blik, dan blijft het zeker twee weken goed en blijft het lekker knapperig!
 
Je kan de granola eten met (magere) yoghurt en het is nóg lekkerder met een handje vers fruit. Bon appétit.