MTV Push NL maart 2022: Leer sor beter kennen

Heb jij al van het nummer 'seaside' gehoord? Dat zou best kunnen! De prachtige mix van klassiek en hiphop is namelijk gemaakt door niemand minder dan rapper sor. Hij gaat geen uitdaging uit de weg dus betitelen we hem met trots tot de MTV Push-artiest van maart! Onthoud dus zijn naam, want we gaan nog veel van hem horen in de toekomst.

Rosario Mussendijk, ook wel sor genoemd, is geboren op 23 september 1996 in Amsterdam. sor is opgegroeid in Kraaiennest, Amsterdam-Zuidoost, en woont tegenwoordig woont in Almere. De rapper is ook een van de creatieve breinen van de hiphopgroep 'Black Acid' en verantwoordelijk voor zowel de vocalen als producties.

Vorig jaar is sor voor een grote uitdaging komen te staan, hij kreeg te maken met gehoorverlies. Dit dwong hem nog creatiever te werken. Ook zal je de rapper elke dag een zonnebril zien dragen tegen het licht. Gelukkig kon hij met behulp van synthesizers, zijn subpad en zijn gehoorapparaat Phonak weer muziek maken. Hij liet zich er niet door weerhouden want het gebruik van synthesizers bleek een uitkomst en is inmiddels kenmerkend voor zijn werk. In 2019 tekende sor bij Noah's Ark en bracht daar zijn EP 'Phonak' uit.

sor brak dit jaar pas echt door toen hij verscheen in het NPO-programma 'Maestro' en won. Hij is nu bezig met zijn debuutalbum waar de twee succesvolle EP's 'Phonak' en 'Professor' en zijn nieuwe nummer 'seaside' op zullen staan. Op het album, dat uitkomt op het grote Topnotch label, wil hij klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar brengen.

Deze rapper, producer, toetsenist en componist beloofd ons veel goeds. Wij kunnen niet wachten om meer te zien van deze rijzende ster en ook de MTV Push-artiest van de maand maart.

Ben jij benieuwd geworden naar de muziek van sor? Check hier zijn artiestenpagina op Spotify of volg hem op Instagram of Twitter.

Houd ook onze socials in de gaten voor meer toffe video's in samenwerking met sor.